'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

BACKPATH YIN YOGA

Backpath Yin Yoga

Pijn en spanning in rug, nek en schouders kan een gevolg zijn van een slecht uitgelijnde wervelkolom als gevolg van ons voorovergebogen leven. Terwijl rugspieren de wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor spieren en het bindweefsel verstijven en pijn gaan doen. Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de spieren in rug- nek- en schouders ontspannen, de bloedstroom zal hierdoor verbeteren, het bindweefsel wordt weer flexibel en hierdoor zal de spanning en pijn in rug-, nek- en schouders verminderen.

Velen van ons zitten hele dagen achter een bureau, in de auto of doen veel voorovergebogen werk. Daarnaast verleiden onze telefoon en tablet ons ook om maar voorovergebogen te blijven leven.  De Backpath kan helpen met het bestrijden en voorkomen van nek- schouder- en rugklachten. Marcel Remmé is de grondlegger van de Backpath.

Door op een rustige mindfull manier de Backpath te gebruiken wordt er druk uitgeoefend op plaatsen van de wervelkolom waar deze uit balans is (te hol of the rond). Net als bij een yin yoga les blijven we langere tijd in één houding liggen waardoor het lichaam wordt uitgenodigd spanning los te laten. Door langer in één houding te blijven maak je echt contact met de verschillende lagen van je lichaam die verborgen zitten achter het fysieke lichaam dat we dagelijks kunnen zien en aanraken.  Door regelmatig oefeningen met de Backpath te doen zorgen we ervoor dat de wervels in een meer optimale positie komen met als gevolg dat de onderliggende spiergroepen kunnen ontspannen en het tussenliggende weefsel soepeler kan worden. De wervelkolom komt steeds meer in een natuurlijke houding. Hierdoor ontstaat er in je fysieke lichaam én ook in de emotionele-, mentale- en energetische lagen van je lichaam veel ruimte en vrijheid.

Praktische informatie Backpath Yin Yoga

Wanneer: iedere donderdagavond.

Tijden: van 20.30 tot 21.45 uur.

Docenten: Ingrid Valks.

Kosten: zie tarieven.

Locatie: Kleverlaan 9, ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.