'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

ONTDEK BACKPATH LESSEN

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Backpath Yoga

Backpath Yoga (ook voor rug- & nekklachten)

De les

De les Backpath Yoga les bestaat uit verschillende yoga oefeningen in combinatie met ademoefeningen, met en zonder de backpath strip. De backpath zorgt hierbij voor de ‘Critical Alignment’. Het uitgangspunt hierbij is dat de bovenrug recht moet zijn om bewegingen goed te kunnen door geven en dat je lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. Deze positie kan ontwikkeld worden door het gebruik van de hiervoor speciaal ontwikkelde backpath strip. Aan het begin en einde van iedere les is er ruimte voor een korte meditatie. Met aandacht richt je je op je zithouding en de buikadem.

Yoga oefeningen

Met het beoefenen van hatha en kundalini yoga houdingen plus rek- en strekoefeningen maak je je wervelkolom, schouders en bekken soepeler en sterker.

Ademoefeningen

De “natuurlijke buikadem” leer je je (weer) eigen maken. De meeste van ons leven een druk bestaan door blootgesteld te worden aan verschillende activiteiten, keuzes en situaties. Het lichaam reageert hierop automatisch door de adem naar boven te verplaatsen; naar de borstkas, met als gevolg dat we maar een klein gedeelte van onze longcapaciteit gebruiken. Dit zorgt voor minder verse zuurstof tijdens iedere inademing en minder uitstoot van oude lucht tijdens het uitademen. Afvalstoffen worden minder goed afgevoerd en processen in ons lichaam (gedeeltelijk) geblokkeerd.
Tijdens de les oefenen we bewust te ademen in de buik en de volledige adem; buik, borst en keel. De ademenergie zal vrijer en rijker door het lichaam stromen, waardoor je je meer ontspannen zal voelen.
Wanneer je een natuurlijke adem hebt, ervaar je minder ongemak zoals stress, hyperventilatie e.d.

Oefeningen met de Backpath

Aan het begin en het einde van de les wordt een zachte kunststof strip gebruikt; Backpath. De Backpath ondersteunt en corrigeert de stand van de schouders, de hele wervelkolom en het bekken. Het effect hiervan is critical alignment zodat de vrije doorgifte van beweging wordt gestimuleerd en dat hierdoor klachten (kromme bovenrug, stijve schouders, gespannen onderrug en  gevoelig voor overbelasting) worden verminderd.

De oorsprong

Zowel hatha als kundalini yoga oefeningen worden beoefend tijdens de les. Van beide vormen voornamelijk de schouderoefeningen en rugdraaiingen met de wervelkolom. De houdingen maken het bovenlichaam soepel en werken goed als voorbereiding voor het werken met de backpath.

BACKPATH YOGA

Wanneer:

  • dinsdagmorgen van 09.00 tot 10.15 uur (Marcel)
  • woensdagmorgen van 09:00 tot 10:15 uur (Marcel)
  • Stretch & Strength backpath yoga zondagmorgen van 09.00 tot 10.15 uur (Marcel)
  • Stretch & Strength backpath yoga zondagmorgen van 10.30 tot 11.45 uur (Marcel)
  • Stretch & Strength backpath yoga zondagmorgen van 12.00 tot 13.15 uur (Marcel)

Docent: Marcel Remmé.

Kosten: zie prijzen.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.

Klik BACKPATH LESSEN DINSDAG EN WOENSDAGom je aan te melden voor een les.
Klik BACKPATH LESSEN ZONDAGOCHTENDom je aan te melden voor een les.