'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '

Op zoek naar ontspanning?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio en online lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

SACRED SOUND & CACAO CEREMONY

SACRED SOUND & CACAO CEREMONIE

In deze innerlijke reis wordt het onhoorbare gehoord, het onzichtbare wordt zichtbaar.

Tijdens de ceremonie kunnen we onszelf bevrijden van de lasten, ons ontdoen van negatieve of oude emoties, gedachten, overtuigingen en denkpatronen die ons niet langer dienen. Terwijl het genezing ontvangt op cellulair niveau in het magische trillingsveld van heilige klank, werkt cacao vooral op de blokkades van het hart en opent het een ruimte om het gevoel te leven verbonden te zijn met ons innerlijke zelf, waarheid, goddelijk licht in liefde en dankbaarheid . 

We gaan op reis naar binnen met de helende klanken en rauwe cacao, die al duizenden jaren in ceremonies in Zuid-Amerika wordt gebruikt en als heilig wordt beschouwd. Cacao ondersteunt ons om gemakkelijk te communiceren met onze innerlijke begeleiding en de vibraties van genezende geluiden openen het veld naar een dieper niveau.

Elke ceremonie en ervaring is uniek. Er is geen voorafgaande ervaring vereist, iedereen is welkom! De ceremonie wordt in het Engels gegeven.

GESCHIEDENIS VAN CACAO

Met zijn 4000 jaar geschiedenis is het een oude plant die wordt gebruikt bij belangrijke ceremonies in Midden- en Zuid-Amerika. De Maya’s mengen de gemalen cacaobonen met water en gieten het van het ene vat naar het andere om het te consumeren als een dikke schuimige ceremoniële drank die “ka’kau”, chokola “wordt genoemd. In het Latijn wordt de cacaoboom Theobroma cacao genoemd, wat “Voedsel van de Goden” betekent.

WAT IS CEREMONIËLE CACAO?

Ceremoniële cacao is 100% rauwe cacao die zijn voordelen en voedingswaarde niet heeft verloren in tegenstelling tot de bewerkte cacao. Om deze reden wordt het geaccepteerd als een ‘superfood’, een belangrijk voedingssupplement dat onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid ondersteunt.

Bovendien is ceremoniële cacao holistisch, wat betekent dat er vanaf de teelt tot het moment dat we het ontvangen een intentie-samenwerking is, waarbij respect wordt getoond voor de cacaobomen en het ecosysteem die de pure vorm van cacao beschermen en elke stap respecteren, inclusief eerlijke handel. De puurheid van deze oude plant met zijn wijsheid stelt ons in staat om de kwaliteit van onze reis op het hoogste niveau in lichaam, geest en ziel te ervaren.

VOORDELEN VAN CACAO

Rauwe cacao, die al 4000 jaar ceremonieel wordt gebruikt, geeft mensen energie, kracht en maakt mensen ook blij. Cacao….

 • bevat kalium, fosfor, koper, ijzer, zink en magnesium die bijdragen aan de cardiovasculaire gezondheid.
 • .versterkt de immuniteit. Het is goed voor de huid en het gebit.
 • zorgt voor de productie en afgifte van drie hormonen die ook wel geluksmoleculen worden genoemd: dopamine, anandamide en serotonine, waardoor we ons kalm, positief en gelukkig voelen.
 • Serotonine zorgt voor een goede nachtrust in combinatie met ontspanning.
 • heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
 • Het gehalte aan theobromine en theofylline helpt bij het verbeteren van de symptomen van astma
 • is rijk aan flavonoïden verhogen het gehalte aan stikstofmonoxide in het bloed, verlagen de bloeddruk en slechte cholesterol.
 • verhoogt de opname in de darmen.
 • kalmeert het premenstrueel syndroom en depressie.
 • is antidiabetisch. Het vertraagt ​​de opname van koolhydraten, verbetert de insulinesecretie en brengt suiker in evenwicht. Verbetert de symptomen van diabetes type 2.
 • bevat polyfenolen die helpen de bloeddruk onder controle te houden en uw bloedvaten gezond en flexibel te houden, waardoor een goede bloedsomloop wordt bevorderd. Dit verhoogt de bloedstroom naar de hersenen, waardoor meer mentale behendigheid, bewustzijn, focus ontstaat en de productie van neuronen wordt ondersteund. Om deze reden is het een goede voedselbron tegen de ziekte van Alzheimer.
 • Polyfenolen kunnen ook uw bloedsuikerspiegels verlagen en helpen beheersen en zijn een zeer rijke bron van antioxidanten met chroom die de bloedsuikerspiegel in evenwicht houden.
 • Theobromine geeft energie en het cafeïnegehalte verhoogt het energieniveau in het lichaam langer dan koffie met het gevoel van gelukzaligheid en verlicht vermoeidheid.

Praktische informatie Cacao Ceremony

Wanneer: zaterdag 5 juni.

Tijd: van 18:00 tot 21:30 uur.

Docent: Gonca Gürses van Herpen.

Locatie: Yoga Innerwork, Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem.

Kosten: € 70,-.

Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom! Beperkt tot 12 personen (inschrijving is gesloten op 4 juni om 12.00 uur).

AANMELDEN CACAO CEREMONY