Heb je interesse in yoga?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

Cursus Chakra Psychologie

Deze cursus is bedoeld voor deelnemers die inzicht willen verkrijgen in hun eigen chakra systeem en daarmee een stap willen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.

Oorsprong chakra systeem

De chakra psychologie komt uit het oude India waar de hindoeïstische yogi’s 4.000 jaar geleden de chakraleer (uit de Veda’s, de Indiaanse filosofie) al als spirituele gids gebruikten. De westerse wereld is echter pas sinds enkele tientallen jaren op de hoogte van de chakra theorie, die door de jaren heen is uitgewerkt tot een diepgaande filosofie. Een chakra wordt omschreven als een wielvormige draaikolk waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of ontmoeten; het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’ of ‘cirkel’. Er zijn zes van deze wielen die een reeks energievelden vormen van het stuitje tot het midden van het voorhoofd en een zevende chakra dat zich net boven het lichaam bevindt. Ieder chakra stelt een aspect van het bewustzijn voor dat kenmerkend voor ons leven is en ons in staat stelt lichaam, ziel en geest beter te leren kennen. Samen vormen ze een systeem van vitale levenskracht. Je hoeft echt geen yogi te zijn om de waarde van de inzichten te ervaren. Ook voor westerlingen kan de chakraleer waardevol zijn, bijvoorbeeld bij het inzicht krijgen in de eigen manier van met conflicten omgaan.

De theorie achter de yoga

Iedereen heeft chakra’s, ofwel energiecentra in zijn of haar lichaam. Deze hebben een – vaak onbewust – effect op onze vitaliteit, onze emoties en hoe we ons gedragen. Tijdens de cursus Chakra’s en Energie krijg je inzicht welke chakra’s bij jou vitaal zijn – stromen – en in welke chakra’s de doorstroming is geblokkeerd. Bovendien word je je bewust van de effecten van deze blokkades in het dagelijks leven.
Door persoonlijke ervaringen, yoga en meditatieoefeningen, plus energiewerk krijg je meer inzicht in je eigen chakra systeem. Ook leer je hoe je de energiestromen door je lichaam weer optimaal kunt laten stromen.

Praktische informatie Chakra Psychologie

De eerstvolgende cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten:

Data: 1 en 29 maart, 26 april en 24 mei.

Tijd: van 12.30 tot 15.00 uur.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem

Docent: Anita Tamming.

Investering: € 190,- . Inclusief documentatie met uitgebreide toelichting per chakra en bijbehorende meridianen en extra oefeningen.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar 06-11798789.

ONLINE AANMELDEN