'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '

Heb je interesse in yoga?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Chakra Psychologie training

Persoonlijk leiderschap via het pad van de chakra’s

Iedereen heeft chakra’s, ofwel energiecentra in het lichaam. Deze hebben een – vaak onbewust – effect op onze vitaliteit. De chakra’s bepalen niet alleen de kwaliteit van de organen en lichaamsdelen, ze laten je ook ervaren wat je emotioneel en mentaal opgeslagen hebt in de loop van je leven. De ladingen blokkeren de vrije levensenergie door lichaam en geest. Het chakrasysteem is dus een energetische blauwdruk van je zelf. 

Tijdens deze training krijg je inzicht in je eigen chakrasysteem, waar en waardoor je blokkeert en verhoog je je vitaliteit. Je leert per chakra het effect op je fysieke lichaam (inclusief organen en lichaamsdelen) en de mentale en emotionele effecten.

Deze cursus is bedoeld voor deelnemers die inzicht willen verkrijgen in hun eigen chakra systeem en daarmee een stap willen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.

Inhoud

Iedere sessie zullen er 2 chakra’s behandelen worden. Aan de hand van praktische oefeningen, meditaties, ademhalingstechnieken en inbreng van eigen (levens)vragen. Als afronding doe je een opstelling van jouw chakrastelsel. Je zal een werkboek/handout ontvangen van alle chakra’s en de achtergronden. 

De theorie achter de chakra’s

De chakra psychologie komt uit het oude India waar de hindoeïstische yogi’s 4.000 jaar geleden de chakraleer (uit de Veda’s, de Indiaanse filosofie) al als spirituele gids gebruikten. De westerse wereld is echter pas sinds enkele tientallen jaren op de hoogte van de chakra theorie, die door de jaren heen is uitgewerkt tot een diepgaande filosofie. Een chakra wordt omschreven als een wielvormige draaikolk waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of ontmoeten; het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’ of ‘cirkel’. Er zijn zes van deze wielen die een reeks energievelden vormen van het stuitje tot het midden van het voorhoofd en een zevende chakra dat zich net boven het lichaam bevindt. Ieder chakra stelt een aspect van het bewustzijn voor dat kenmerkend voor ons leven is en ons in staat stelt lichaam, ziel en geest beter te leren kennen. Samen vormen ze een systeem van vitale levenskracht. Je hoeft echt geen yogi te zijn om de waarde van de inzichten te ervaren. Ook voor westerlingen kan de chakraleer waardevol zijn, bijvoorbeeld bij het inzicht krijgen in de eigen manier van met conflicten omgaan.

 

Praktische informatie Chakra Psychologie

Data editie april 2024 (4 bijeenkomsten):

  • zat. 13 april, 14.00 – 17.00 uur
  • zat. 11 mei, 14.00 – 17.00 uur
  • zat. 8 juni, 14.00 – 17.00 uur
  • zat. 6 juli, 14.00 – 17.00 uur.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem

Docent: Anita Tamming.

Investering: € 275,- . Inclusief documentatie met uitgebreide toelichting per chakra en bijbehorende meridianen en extra oefeningen.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar 06-11798789.

ONLINE AANMELDEN