'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

HATHA YOGA

Dans, (klank), meditatie

Dans, speel, straal, zing en verwonder je !

Op deze avonden kom je helemaal in contact met jezelf en dáár ontstaat de vrije expressie. We beginnen de avond met aarden door middel van eenvoudige chi kung oefeningen en/of meditatie.  Vervolgens gaan we de dans in. We starten  langzaam en landen steeds meer in ons lichaam. Door de flow van de muziek wordt je uitgenodigd om steviger, vrijer en expressiever te gaan dansen. Je kunt je overgeven aan de dans en het ritme van de muziek, dat vuriger en vuriger wordt. Iedereen volgt hierin zijn eigen tempo en beweging. Je bent altijd vrij om alleen te dansen of in contact met een ander. Ook met de 1,5 meter afstand is dit goed mogelijk. Geleidelijk neemt het tempo van de muziek weer af totdat je uiteindelijk helemaal in rust bent.

Vanuit hier gaan we over tot het uitnodigen van de stem. Hierbij gaat het er niet om mooie klanken voort te brengen, maar om je innerlijke stem naar buiten te brengen. Je laat je verrassen door wat komt en onderzoekt wat zich wil laten horen. Je laat je meevoeren door je intuïtie. Vaak zijn mensen verbaasd over het geluid dat ze voortbrengen. Wanneer we dit in de groep doen zul je ook merken dat stemmen met elkaar resoneren wat wonderlijke, helende klanken en trillingen teweeg brengt.

De avond wordt beëindigd met een stiltemeditatie.

OPMERKING: Vanwege corona moeten we het klankgedeelte helaas even overslaan. Zodra dit weer mogelijk is brengen we dit weer terug in het programma. 

Wat brengt deze avond je:

  • Verstilling, rust ~ je hoofd wordt leeg, het lichaam komt tot ontspanning.
  • Energie ~ je onuitputtelijke bron van energie wordt aangesproken door de dans en klank. Zelfs als je vermoeid start, kom je er vaak vol energie uit.
  • Balans ~ je yin- en yangenergie komen in balans.
  • Een stromend lichaam ~ lichamelijke blokkades verdwijnen en alle energie kan vrij door het lichaam stromen.
  • Openheid ~ klank en dans nemen je mee…
  • Verbinding ~ mensen merken op dat ze door het dansen makkelijker in contact komen met zichzelf en ook met anderen. Dit werkt door in het dagelijks leven.
  • Creativiteit ~ alles wat je doet ontstaat vanuit je binnenste. Je creativiteit wordt aangesproken zich te uiten, zonder ook maar iets te verwachten of ergens naar op zoek te zijn.
  • Vrijheid en licht ~ je licht mag voluit stralen op deze avond en dit licht straalt nog dagen door….

Dans, klank en meditatie praktische informatie

Wanneer: 23 januari 2021.

Tijd: 20.00 tot 21.30 à 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur).

Docenten: Gaia Swartberg en Aram Mulder.

Kosten: € 25,-.

Locatie: Kleverlaan 9, ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.