'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Easy Flow / Power Yoga o.b.v. Ashtanga

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Easy Flow / Power Yoga o.b.v. Ashtanga

Easy Flow yoga is een zachtere, minder zware vorm. Bij Easy Flow yoga houd je flow in de les, maar verlaag je de intensiteit waardoor Easy Flow yoga zeer toegankelijk is voor ieder niveau (zowel beginners als gevorderden). Net als bij Poweryoga wordt er gevarieerd met de houdingen en wordt het accent gelegd op de adem en de energiesloten in het lichaam.

De les

We creëren een zachte en langzame Slow Flow van asana’s/poses, houden ze lang vast, en geven ruimte aan stilte in de poses. Je leert completer te ademen en adem en beweging te synchroniseren. Je  werkt aan de juiste techniek en alignment in de poses, zodat je een gezonde balans creëert in Lichaam en Geest. Incorrecte houdingen worden verbaal en fysiek gecorrigeerd, en er wordt rekening gehouden met de capaciteiten van de cursist. Aan het eind van de les is er ruimte voor ontspanning en/of meditatie.

Easy Flow: Beginners zijn welkom bij de dinsdagavond les (level 1). Nog steeds fysiek en mentaal een pittige en uitdagende les, maar een stuk makkelijker dan de vinyasa / iyengar les (woensdag, level 1/2) en de iyengar les (woensdag, level 2). Ook voor mensen die een stap willen maken in hun yoga beoefening naar meer fysieke inspanning. Ruimschoots aandacht voor de basis van meditatie en ademhaling, spiritualiteit en yogafilosofie.

Het dynamische karakter maakt Easy Flow Yoga  uitermate geschikt voor personen die meer power in yoga zoeken. Met de serie vloeiende bewegingen creeër je een flow; een innerlijk vuur wordt aangewakkerd. Je voelt de energie stromen, je hele lichaam voelt krachtiger en leniger door de warmte van binnenuit. De energie van de groep werkt versterkend. Heeft het lichaam een asana eenmaal ervaren, dan zal het zich een een volgende keer makkelijker voegen. Je wordt je bewust wat een houding met je lichaam doet en wat dit voor jou persoonlijk betekent.

De oorsprong

Vinyasa Yoga

Een zeer dynamische en krachtige vorm van Yoga, waarin een serie asana’s  (lichaamshoudingen) wordt uitgevoerd op het vloeiende ritme van de adem. De synchronisatie van Adem en Beweging, karakteristiek voor deze vorm, heet Vinyasa en creëert een Flow: zo wordt je Yoga een Meditatie in Beweging. Een ander belangrijk aspect is dat je leert bewegen vanuit je Core Centre (banda’s). In elke les train je kracht, flexibiliteit, conditie, balans, concentratie en meditatie.

Populaire vormen van Vinyasa Yoga zijn bijvoorbeeld Power Yoga (modern) en Ashtanga Yoga (traditioneel). De lessen zijn pittig en er wordt gewerkt aan alle spiergroepen in je lichaam d.m.v. de verschillende asana’s: staand, zittend, liggend, balans, inversions (ondersteboven zoals handstand, hoofdstand of schouderstand), twists, voorover-, achterover- en zijwaartse buigingen.

IEDERE:

  • dinsdagavond van 20.30 tot 22.00 uur (Jitske)

Docenten: Jitske Stokman.

Kosten: zie prijzen.

Locatie: Helmlaan 64, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 023-5444034.