'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar yogalessen?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Esther Bijl

Esther Bijl

Vanuit een passie voor lesgeven stond ik al tijdens mijn studie geschiedenis voor de klas, later als rector van een particuliere school, en nu als yoga docent. Ik voel me een geboren leraar. Niet dat ik alles nou zo goed weet maar ik houd van delen, contact leggen, kennisoverdracht: de chemie voelen met de groep.

Tien jaar lang werd ik getergd door chronische pijn, al die tijd zocht ik wanhopig naar hulp in mijn omgeving, buiten mezelf. Het was een worsteling. Tot ik het op een dag opgaf, na tien jaar (ik ben een doorzetter) naar de pijn toeging i.p.v. ervan weg. Dat was de weg naar binnen toe, waar iedereen zo over bleef zeuren, tot mijn destijds grote irritatie. Ik voelde de pijn, nam de verantwoordelijkheid voor de staat van mijn fysieke en emotionele lichaam en opende zo mij hart en genas mijn lichaam. Yoga was een troost, een leidraad, een ondersteuning, een bron van verwondering en inzichten. Yoga, samen met meditatie en ademhalingstechnieken, begeleiden me vanaf toen bij het opnieuw voelen en het activeren van het zelf genezende vermogen van mijn lichaam. Veilig op de mat ontdekte ik de wereld opnieuw. En kon ik ervaren dat mijn leven een directe weergave was van mij innerlijke toestand. Toen ik die punten kon verbinden ontdekte ik het geheim van de alchemie van het leven. Ik stortte me in de wereld van yoga en voel steeds de drang om de vreugde die ik voel bij yoga te delen.

Zo werd ik opnieuw docent. Een hele vrolijke en enthousiaste yoga docent. Ik weet veel over rugpijn en stress gerelateerde klachten, ook als ervaringsdeskundige! Ik geef gecertificeerd hot yoga, yin, restorative, hatha, bikram, stoelyoga, nidra en TRY.