'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Jolanda Schoenmaker

Jolanda Schoenmaker

Docent yin yoga, restorative yoga en restorative senioren yoga bij Yoga Innerwork.

Mijn fascinatie voor het menselijk lichaam en geest en de verbinding met mensen heeft mij op het pad van Yoga gebracht. Ik heb vele jaren de traditionele Yoga bestudeerd en beoefend en ruim 15 jaar studenten begeleid in mijn eigen yoga studio in Haarlem. Waar ik ook 1 jarige modern day yogi trainingen heb gegeven. Ik geef 20 jaar yogales en doe dit nog steeds met ontzettend veel plezier.

Ik kom oorspronkelijk uit het Bewegingsheater en heb als actrice bij oa Bewegingstheater Bewth gewerkt. Transformatie en vernieuwing zijn twee kernbegrippen die mij drijven om mijzelf en anderen tot bloei te laten komen.

Het lesgeven en (be)oefenen van Yoga is een passie. Het lesgeven is het delen van dezelfde ruimte en stilte. Het delen met mensen is een grote inspiratiebron voor mij. Wanneer we samen luisteren, ontspannen, leren we samen.

Het belangrijkste principe in de les is gronding. De plaats waar we contact maken met de aarde, of het nu in staan en of zitten is, is de plek waar we het eerst loslaten. Vandaar dat ik in de Yin Yoga en de Restorative Yoga met zandzakken werk. Deze worden op specifieke plekken op het lichaam geplaatst in de houding waardoor je deze plekken beter kunt voelen zakken en loslaten. Het contact maken met de stabiele ondergrond geeft focus en gronding. Wij voelen deze gronding en op hetzelfde moment kunnen we ervaren dat het eigenlijk de aarde is die ons die gronding geeft en draagt. Dit principe van gronding heeft een eindeloze diepte en is zo rijk in haar kennis. De top van ons lichaam kan altijd meer ontspannen en zinken op dat lichaamsdeel dat in contact is met de aarde. Zo kunnen zelfs ingewikkelde houdingen ontspannen voelen en er eenvoudig uit zien. En zo kan bewegen ontspannen en makkelijker worden.

In mijn lessen speelt bewustwording een belangrijke rol in het leren voelen van lichaam en geest .

Ik werk het grootste deel van de tijd met 3 basis elementen .

  •     voelen, vertragen
  •     minder doen, meer zijn
  •     adem ruimte

De vertraging en het minder doen in ons lichaam en geest zorgt voor de vertraging van de ademhaling en het hart ritme die essentieel zijn voor ontspanning. Dit staat centraal in mijn lessen. Door te leren voelen, observeren en luisteren, kunnen we innerlijke energieën beginnen te ervaren. En zo ook de korte momenten van Samadhi of verlichting ervaren.

Ik hoop je te inspireren op weg naar Yoga en wil je graag uitnodigen voor één van mijn groepslessen, een personal yoga therapie sessie of een workshop. Ik ben nu werkzaam als yoga, meditatie en adem docente en therapeut bij yogastudio’s en voor senioren in zorgresidenties

Namaste,

Jolanda