'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

KINDERYOGA

Kinderyoga 6 – 12 jaar

‘Een liefdevolle ontdekkingstocht IN jezelf’

Kinderen zijn voortdurend in ontwikkeling. Ze ontdekken elke dag een beetje meer wie ze zijn en welke plek ze innemen binnen het gezin, op school en in hun sociale omgeving. Bewust en onbewust gebeurt er veel in hun hoofd en nog meer in hun lichaam. Alle zintuigen ontvangen continue informatie uit hun omgeving en beïnvloedt de gemoedstoestand van het kind.

Wij vooronderstellen dat het kind van nature een krachtige en unieke persoonlijkheid heeft (het innerlijk weten) en dat een ieder al helemaal goed is van zichzelf. Vanuit deze persoonlijke krachtbron kan het kind zijn eigen juiste pad in het leven vinden.

Yoga versterkt of herontdekt deze innerlijke kracht van het kind. We bieden oefeningen aan die de kinderen in hun dagelijkse leven kunnen toepassen en waardoor ze in contact blijven met hun eigen krachtbron. Ze zijn hierdoor nog beter in staat hun gedrag, gevoelens en gedachten te accepteren, reguleren en uiten.  Deze versterking geeft ze vertrouwen in zichzelf voor nu en later.

‘Jong geleerd is oud gedaan’
De yogales is een punt in de week waar het kind zichzelf kan zijn en rust vindt. Op een prestatieloze, ontspannen en leerzame manier er helemaal zijn zoals het nu is bij het kind.

Een belangrijk onderdeel is om dit samen te doen. Te ontdekken dat ieder kind zich anders mag voelen (boos, verdrietig, blij, uitgelaten, etc).

De verschillende oefeningen, zowel actief als rustig en inspannend als ontspannend, ervaart het kind op haar/zijn eigen manier en kan zich vanuit deze ervaring zijn/haar eigen ontdekkingstocht aangaan. Tijdens de les proberen wij geschikte (verschilt per leeftijdsgroep) yogahoudingen uit en ontdekken ze bewust de zintuigen met ademspelletjes en –oefeningen, muziek en dans.

Door de speelse manier van lesgeven (bij jongere kinderen in de vorm van verhaaltjes en thema’s, bij oudere kinderen in de vorm van plezierige yogaoefeningen en korte gesprekjes) zullen de kinderen zich snel welkom voelen. Alle lessen kennen een grote variatie in oefeningen: bewegen, adem, spel, massage, meditatie en tekenen.

Yoga geeft kinderen:

  • rust en zelfvertrouwen ‘je bent goed zoals je bent’;
  • zelfkennis;
  • beweging zonder competitie of prestatiedruk;
  • plezier, zowel samen als alleen;
  • ontspanning;
  • concentratie.

Kinderyoga voor 6 – 12 jaar: kinderen zijn motorisch wat meer gegroeid, moeten zich op school al wat langer concentreren, hun wereld wordt groter en er worden vriendschappen gesloten. In de yogalessen zullen we hierop aansluiten door wat meer uitdaging in de yogahoudingen maar ook door oefeningen gericht op samenwerking.

Fantasie gaat minder een rol spelen, maar de buitenwereld des te meer. Het leren omgaan met verschillen, overeenkomsten zien en elkaar tegelijkertijd respecteren is een bijzondere ontwikkelingsstap. In de yogalessen zullen deze thema’s centraal staan en zal er meer aandacht zijn voor techniek en dynamische yogahoudingen. Meditaties en visualisaties worden aangeboden om de dagelijkse indrukken en verwachtingen los te laten.

Yoga op locatie

Het is mogelijk voor deze doelgroepen ook op locatie lessen aan te bieden. We hebben ervaring met crèches, BSO en scholen. Yoga Innerwork doet u graag een aanbieding op maat.

KINDERYOGA

Wanneer: elke maandagmiddag.

Tijd: vanaf 15.45 uur tot 16.45 uur.

Docenten: Mieke Holtermans.

Locatie: Kleverlaan 9, ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.

Klik KINDERYOGA KLEVERLAAN om je aan te melden voor de lessen.