'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

LEZING AYURVEDA – Lita Dash

Lita Dash zal je meenemen in de wereld van de Ayurveda.

  • Weet jij al wat GEZOND ETEN voor jouw lijf is?
  • Wist je dat niet alles wat gezond is, gezond hoeft te zijn voor jou?
  • Wist je dat de juiste voeding en lifestyle kunnen voorkomen dat je klachten of ziektes krijgt of ze wellicht kunnen verhelpen?
  • Ayurveda erkent 6 stadia in ziek worden, en weet wat er kan ontstaan voordat het zich openbaart.

Wat is Ayurveda eigenlijk? Wat zijn die woorden Vata, Pitta en Kapha? Wat kan Ayurveda voor mij betekenen? Wat is de rol van voeding? Wat is mijn natuur en waar en waarom ben ik uit balans en hoe kom ik weer in balans? Hoe ontstaan kwalen en hoe kan ik ze voorkomen met behulp van Ayurveda? Ik eet gezond maar is dit wel echt gezond voor mij? Wat ik ook doe, ik val maar niet af en een ander kan eten wat zij/hij wil en komt niet aan? Wist je dat je yogurt en fruit niet mag combineren, of vlees en melkprodukten, honing niet heter mag worden dan 40 graden,…..? Wist je dat heel veel fysieke klachten voorkomen kunnen worden door juiste voeding?

Ayurveda betekent kennis van het leven. De Wereldgezondheid Organisatie (WHO) erkent ayurveda als ’s werelds oudste (meer dan 5.000 jaar), traditionele, wetenschappelijk en holistische geneeskunde, met als doel gezondheid te behouden en de oorzaak van de ziekte aan te pakken. De basis filosofie van Ayurveda is dat er geen klachten of ziekten ontstaan als we in balans blijven. Juiste voeding en een juiste manier van leven voor jou lijf zijn belangrijk om lichaam en geest in balans of gezond te houden.

Ieder mens wordt geboren met een eigen unieke combinatie van de 5 elementen (ether, lucht, vuur, water en aarde). Deze unieke combinatie bepaalt welke geboorteconstitutie je hebt en verandert nooit. Wanneer deze combinatie door onze manier van leven wordt verstoord, raken wij uit balans. Ayurveda is er op gericht om de balans te herstellen met als ziekten en kwalen te voorkomen of de oorzaak ervan te elimineren door gericht te werken met o.a. lifestyle, voeding en kruiden.

Als ayurvedisch specialist was Lita Dash jarenlang hoofd van het Panchakarma Center van Sri Sri Ayurveda in Bangalore, India. Ze is de zesde generatie binnen haar familie die ayurvedisch specialist is. Doordat zowel haar vader als grootvader Ayurvedisch specialist waren, was haar leven al vanaf jonge leeftijd met Ayurveda verbonden en bracht zij veel tijd door met het bestuderen en ontdekken van de rijkdom van de natuurlijke remedies die voorkomen in haar thuisland India. Daarnaast was haar moeder regulier specialist, een gynaecoloog.
Zo leerde zij hoe ayurveda en de westerse geneeskunde elkaar aanvullen.

Lita Dash studeerde aan de universiteit van Orissa en sloot die studie af met een Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.). Daarna specialiseerde zij zich met name in Nadi Pariksha (polsdiagnose), Panchakarma (uitgebreide ayurvedische reiniging voor lichaam en geest), Agni karma, Marma, Prana Marma (behandeling van energiepunten op het lichaam), voeding en lifestyle.
In Europa vinden alle Panchakarma programma’s en Marma trainingen plaats onder haar supervisie.
Met meer dan 14 jaar praktijkervaring is zij niet alleen een expert op deze gebieden, maar ook een zeer ervaren specialist op het gebied van polsdiagnose, nadi pariksha.
Maandelijks geeft zij gezondheidschecks of ayurvedische consulten door middel van een polsdiagnose bij Yoga Innerwork. Doel is u klachtenvrij te houden of klachtenvrij te krijgen. Ayurveda bestrijdt de onderliggende oorzaak en niet de symptomen.

Praktische informatie Lezing Ayurveda

Datum: 31 mei.

Tijd: vanaf 10:30 – 11:45 uur.

Docenten: Lita Dash.

Kosten: € 17,50 per persoon.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

AANMELDEN

Lita Dash zal op donderdag 2 mei, maandag 27 mei, vrijdag 31 mei maandag 24 juni bij Yoga Innerwork aanwezig zijn voor een ayurvedisch consult. Online te boeken via https://www.srisriayurveda.nl/agenda_consult_boeken.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.