Meditatie

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.
Meer informatie

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

MEDITATIE

De wortel van alle problemen is het Denken. Veel van onze hedendaagse onrust en stress komt voort uit negatieve gedachten (oordelen en afkeuren). We denken per etmaal zo’n 40.000 tot 60.000 gedachten. We denken dus veel te veel en het merendeel van die gedachten zijn ook nog eens tegenstrijdig. Meditatie helpt je om het Denken rustig te maken, kalm en helder als een bergmeer. Je gaat gewoon voorbij het Denken.

Meditatie is een staat van niet-doen en niet-denken. Daar kunnen we ons tegenwoordig nog maar moeilijk iets bij voorstellen omdat in onze maatschappij zoveel nadruk wordt gelegd op denken en doen. Meditatie is een staat van zijn. Maar we zijn tegenwoordig continu bezig iets te doen. Onze laatste momenten van niets doen zijn inmiddels vrijwel geheel in beslag genomen door de social media. Dit leidt tot een overbelasting voor ons hele Body-Mind-Spirit systeem. Niets denken en niets doen zijn uitermate belangrijk voor een mens. Dan wordt hij weer mens! Gewoon zijn, Jezelf zijn… Zonder doel, zonder ambitie. Aanwezig in het hier en nu!

We maken niet alleen gebruik van stilte meditaties of Zen meditatie, maar zeker ook van actieve meditaties. Deze zijn speciaal voor de westerse mens en z’n onrustige lichaam en geest. Na de (fysiek) actieve fase kan hij makkelijker ontspannen en stil zitten of stil zijn.

IEDERE:

  • donderdagavond van 20.45 tot 22.00 uur

Docenten: Arno ten Veen

Kosten: zie prijzen.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 023-5444034.

Klik MEDITATIELESSEN KLEVERLAAN om je aan te melden voor een les.