'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Heb je interesse in yoga?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen. Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Middagretraite ‘Dankbaarheid’ met Irene Sportel

Middagretraite ‘Dankbaarheid’

‘Constante dankbaarheid is de magische toverstaf waarmee je wonderen creëert in deze wereld.’ – Kalu T. (Tibetaanse meester)

Wil je graag…

 • … meer vrede, liefde en overvloed te ervaren in je leven?
 • … oefeningen ontdekken die je hierbij helpen?
 • … uitdagingen zien als een kans om te groeien en te laten gaan wat je niet meer dient?
 • … ontdekken wat de kracht van dankbaarheid en waardering is?

Voel je welkom op deze middagretraite!

Tijdens deze middag met Irene Sportel ontdek je Tibetaanse meditaties en oefeningen om meer vrede, liefde en vrijheid in jezelf en je leven te ervaren. Ontspan vervolgens diep tijdens een ondersteunende Yin Yoga sessie. Beleef een Sound Healing Concert met prachtige klanken en mantra’s die je meenemen naar de stilte en je helpen om meer harmonie in jezelf en je lichaam te ervaren. En; in de pauzemomenten zijn er gezonde hapjes en drankjes voor je om heerlijk van te genieten.

Dankbaarheid

Het thema van deze retraite is ‘dankbaarheid’. Dankbaarheid is een eigenschap van je ware zelf. Als je je dankbaar voelt, voel je je emotioneel lichter en meer compleet. Als je je dankbaar voelt, heelt alles en open je de deur naar mogelijkheden, inspiratie en overvloed.

Meditaties en bewuste oefeningen die je aangereikt krijgt tijdens deze retraite helpen je om – in plaats van het alleen mentaal te begrijpen- dankbaarheid en de kracht ervan te gaan voelen en erváren. En te ontdekken hoe dankbaarheid kan leiden tot heling, je geïnspireerd voelen, het ervaren van overvloed en meer!

De meditatieoefeningen zijn afkomstig van Tibetaanse meesters en helpen je om, ongeacht de omstandigheden, vrede, liefde en dankbaarheid in jezelf te voelen. Zonder religie, dogma of ergens in te hoeven geloven, zijn deze oefeningen voor iedereen. Om te herontdekken dat vrede en liefde al in ons is en dat we ieder moment zélf kunnen kiezen om dit weer te gaan ervaren.

Je hebt geen ervaring met meditatie of Yin Yoga nodig om mee te kunnen doen aan de retraite.

Iets meer over Yin Yoga

Yin Yoga is een langzame vorm van yoga waarbij je 3 tot 5 minuten in een zittende of liggende houding bent. De poses creëren diepe stretches en helpen je diep te ontspannen. Het is niet belangrijk hoe het er uitziet wanneer je een houding uitvoert, het gaat erom hoe het voor je voelt. Je wordt door Irene uitgenodigd om te luisteren naar je lichaam, en om de houdingen aan te passen waar nodig.

Iets meer over Sound Healing

Aan het einde van de retraite geniet je van een Sound Healing Concert. Je gaat comfortabel liggen op een mat, dekt jezelf toe met een deken en sluit je ogen. Laat je dragen door de grond onder je en door de klanken van Tibetaanse klankschalen, kristallen klankschalen, gitaar, handpan, framedrum en mantra’s gezongen door Irene. Je laat alles even zijn zoals het is, terwijl je hele systeem een natuurlijke reset krijgt. Deze Sound Healing is een oeroude vorm van heling die al duizenden jaren wordt toegepast door Tibetaanse meesters om mensen (en ook dieren) terug te brengen naar een staat van harmonie. Het helpt je om een lichamelijke, emotionele of mentale uitdaging te helen en de vibraties dringen door tot in alle lagen van je wezen; lichamelijk, mentaal, emotioneel, enzovoort.. Andere voordelen die je kunt ervaren: verbeterde slaap, verlichting van depressie, verhoogde creativiteit, mentale helderheid, kalmte, lichamelijke ontspanning, toegenomen levensenergie en meer.

Na de Sound Healing ronden we de retraite samen af en om 18u kun je weer uitvliegen.

Voel je van harte welkom om te ervaren wat deze helende middag voor je kan betekenen.

Praktische informatie middagretraite ‘Dankbaarheid’

Wanneer: zondag 18 augustus 2024.

Tijd: vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur. Inloop vanaf 12.45 uur. Let op: je kunt niet later aansluiten omdat je dan de essentiële introductie mist. Houd rekening met je reistijd en zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent.

Docent: Irene Sportel.

Kosten: € 110, -.

Programma

 • 13.00 – 13.15: opening
 • 13.15 – 14.45: Tibetaanse meditatie workshop
 • 14.45 – 15.00: korte pauze
 • 15.00 – 16.15: Yin Yoga workshop
 • 16.15 – 16.35: pauze met thee en iets gezonds/lekkers
 • 16.35 – 17.45: Sound Healing Concert
 • 17.45 – 18.00: Afronden en einde.

Locatie: Kleverlaan 9 in ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

AANMELDEN DAGRETRAITE

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.