'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Heb je interesse in yoga?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen. Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

ONLINE Workshop Ontspanningstechnieken

Workshop Ontspanningstechnieken – ONLINE

”Alle reizen naar emotionele balans leiden langs drie stadia”, aldus Michael Brown de schrijver van ‘The Presence Proces’.

En die stadia zijn:

  1. In stilte,
  2. Voelen,
  3. En Integreren. En dat is precies wat wij gaan doen in deze ontspanningstechnieken workshop!

Veel mensen ervaren pijn, ongemak en worstelen, ieder op eigen manier, met opgeslagen spanning. Soms is die spanning chronisch en al oud, geblokkeerd in het lichaam. Tijdens de stilte, de onzekerheid en -voor sommigen van ons- de angst van de ‘Corona periode’ is de spanning bij velen meer voelbaar geworden of zelfs toegenomen. Daarom deze online workshop via Zoom, je moet het ijzer smeden als het heet is!

Het woord emotie zegt het al: e-motion oftewel emotie = energie in beweging. Wanneer die energie niet meer beweegt, wordt verdoofd, niet wordt gevoeld en is opgeslagen kunnen we ziek worden. Veel mensen zoeken naar verlossing van de spanning die ze voelen in hun lichaam en die zich ook vaak manifesteert in het dagelijks leven. Zij zoeken buiten zichzelf en hebben al veel geprobeerd, vaak zonder resultaat. Waarom? Omdat we sleutelen aan de gevolgen i.p.v. dat we werken aan de oorzaak. Omdat we naar anderen rennen om ons te ‘redden’ terwijl de oplossing al aanwezig is: in jezelf. Anderen kunnen niet voor ons: stil zijn, voelen en integreren. Dat kun je echt alleen maar zelf doen.

Rugpijn, hoofdpijn, slapeloosheid, spijsverteringsklachten vaak vergezeld van conflicten, angsten, steeds terugkerende nare ervaringen. “Waarom gebeurt mij dit toch steeds?” Soms is er een trauma te verwerken, soms heb je te lang en te hard gewerkt vaak heb je geen idee wat er aan de hand is. Je voelt je vreemd, alert, hebt moeite met ontspannen en merkt dat je bepaalde situaties wilt vermijden. Stop met zoeken in je omgeving, je heil zoeken bij ‘anderen’ want je hebt de oplossing al in jezelf. Ieder mens is geboren met een ontladingsmechanisme. We gebruiken het helaas meestal niet meer. Maar het is van nature aanwezig in ons en daarom werkt deze techniek bij iedereen. Je kunt niet falen want het is er al: klaar voor gebruik.

Deze workshop herintroduceert de “Energy Release Experience”. Je leert hoe je dit kunt toepassen, je voelt meteen het effect en je kunt het na een aantal sessies thuis ook doen.

Wat gaan we doen?

We volgen de drie stappen naar emotionele balans.

Eerst leg ik kort de theorie uit achter deze ontladingstechniek die TRY wordt genoemd. Daarna gaan we door drie onderdelen. Let op: het is een workshop maar ontspanning staat centraal dus wat we gaan doen is voor iedereen toegankelijk. Je gaat niet “aan het werk” je laat je lichaam het werk doen.

  1. Je hebt een bolster/ kussen nodig want we gebruiken wat pranayama- met restorative yoga houdingen om de stilte te ontvangen. We leggen een intiem contact met ons lichaam via ‘the felt sense’ oa de plek waar we later spanning gaan ontladen: de psoas, een belangrijke spier waar ik je meer over ga vertellen.
  2. Tension Release Yoga. We gebruiken 7 toegankelijke oefeningen om het lichaam voor te breiden op het ontladen van fysieke en eventueel emotionele spanning.
  3. We sluiten af met een krachtige nidra yoga waarbij we de ontspanning integreren, energie opdoen en het herstel: het zelfgenezend vermogen, ruim baan geven. Wanneer je je inschrijft voor deze workshop let er dan op dat je geen drukke dag volplant, je een ruimte hebt voor jezelf, leg kussen, bolster, deken klaar. Sommige mensen zetten hun favoriete ontspanningsmuziekje op repeat, goed idee toch? En misschien zet je een thermos thee klaar voor jezelf. Let op: het is heerlijk om na de workshop nog even rustig de tijd te nemen om alles te plaatsen of na te voelen. Je maakt optimaal gebruik van deze workshop wanneer je een dagdeel vrijhoudt.

Wat zijn de meningen van eerdere deelnemers aan de workshop.

Nicole:

‘Hi Esther, wat een geweldige les woensdag, dat pakte toch fijn uit want de hele dag had ik zin om een dutje te doen, zoals je al had verteld. En uiteindelijk heerlijk geslapen in de nacht. Ik vind al je yoga lessen overigens geweldig, je bent een super yoga juf, waar de passie van af spat, en dé absolute meerwaarde van de studio’

Aldus Birgitta: ‘Zowel Guido als ik vonden het een fijne workshop waar we beiden veel aan hadden. Echt een cadeautje aan jezelf.  Nogmaals dank je wel.’

Claire: “Wil toch alsnog graag woordje van dankbaarheid aan je kwijt. Bij deze dus; dank voor je prettige , veilige begeleiding & lieve zorgen vanmiddag , vond het een heuse treat! To be continued…”

Justa: “Wat een super fijne middag! Heel veel dank. Ik ga heerlijk mijn weekend in. Liefs❤”

Ilona: ‘Super fijne uitleg! Dit verklaart weer een hoop. Ik heb het nu 3 keer gedaan en de tweede keer voelde ik inderdaad m’n hele lichaam.’

 

Praktische informatie

Data: 5 juni en 3 juli.

Tijd: vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur.

Docent: Esther Bijl.

Kosten: € 25,-.

Locatie: ONLINE vanuit de grote zaal aan de Kleverlaan 9 in ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

AANMELDEN

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.