'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '

Hatha Yoga

Anita Tamming verzorgt o.a. Hatha yoga. Kijk op het lesrooster voor de lessen.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Anita Tamming

Al van jongs af aan was Anita Tamming bezig met organiseren en mensen bij elkaar brengen. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze o.a. als vestigingsmanager in de uitzendbranche en deed ze in haar vrije tijd yoga.Na een aantal jaren volgde een periode van bezinning. Anita vertrok voor ruim een jaar naar Centraal-Amerika. In de oude stad Antigua in Guatemala leer ze Spaans en werkte ze als vrijwilliger in een school voor straatkinderen. Een bezoek aan het nabijgelegen meditatiecentrum in het centrum Las Piràmidas del Ka maakte zo’n enorme indruk dat Anita besloot daar voor langere tijd naar toe te gaan. Het centrum lag in het kleine dorpje San Marcos, gelegen aan een vulkanisch meer, waar ze woonde in een klein hutje in de vorm van een piramide. Er was geen elektriciteit, geen warm water.

Elke ochtend om zeven uur begonnen de yogalessen in de tempel van de grote piramide, in de namiddag de meditatiesessie en tussen door volgende ze diverse cursussen zoals ..Kabala en astraltraveling . De cyclus van de hele ‘Mooncourse’ duurde één hele maand. Deze begon met volle maan en eindigde met een inwijdingsritueel tijdens de volgende volle maan. In de cyclus werd achtereenvolgens aandacht besteed aan het fysieke lichaam, het emotionele deel, het mentale deel en tenslotte het spirituele bewustzijnsniveau. Tijdens deze laatste week werd niet gecommuniceerd, niet gegeten, geen radio of muziek geluisterd. Het enige wat men deed was zichzelf vragen stellen als: wat wil je in het leven? Wat zijn je verlangens en wat weerhoudt je om dat te doen? In feite waren dit coachvragen.

Voor Anita was deze ervaring bepalend voor haar toekomstige loopbaan. Ze leerde hoe essentieel het is liefde voor jezelf te ervaren en van daaruit op een belangeloze manier te communiceren met anderen. Op dat moment besloot ze: dit is wat ik wil doorgeven, dit is mijn bedrijf, mijn missie –en vanuit een aardse gewaarwording.

Eenmaal terug in Nederland ging Anita aan de slag bij de HR-afdeling van KPN, waar ze werd opgeleid als coach, en daarnaast begon ze aan een drie-jarige yogaopleiding.

Sinds 2002 werkt Anita zelfstandige coach, trainer en yogadocente vanuit haar bedrijf AHAU Coaching & Training. Als freelance opleider van coaches bij o.a. SchoolvoorCoaching kon ze haar eigen stijl ontwikkelen en haar kennis van yoga integreren. In 2008 heeft ze haar droom een eigen yogacentrum kunnen verwezenlijken. In het centrum wordt niet alleen yoga gegeven maar ook veel andere bewustzijnstrainingen zoals Mindfulness, Compassie met Conflicten, Innerlijk Leiderschap.

Haar bedrijven AHAU Coaching & Training en Yogacentrum Innerwork zijn nauw verbonden. Wie een coachtraject of training doet bij AHAU kan daarbij kennis maken met yoga en meditatie; andersom past Anita in yogalessen ook elementen van coaching toe wanneer dat wenselijk is.

Anita ontwikkelde recent het programma ‘Multidimensionaal Leven’, wat uitgaat van de visie dat het werken aan een duurzame wereld begint IN jezelf: ‘Je begint met duurzaam omgaan met jezelf, goed voor jezelf te zorgen en in balans te zijn en vanuit dat bewustzijn neem je automatisch de stap naar de wereld om je heen.’ Als je liefde en toewijding voelt voor jezelf, wil je dat ook doorgeven aan je omgeving.

Anita Tamming