'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

INGRID VERHAGEN

Ingrid Verhagen

Als Yoga & Leadership Guide word ik blij van het ondersteunen, inspireren en begeleiden van individuen of groepen om hun eigen unieke flow te (her)ontdekken, daar weer op te vertrouwen en van daaruit te leven. Dit doe ik door middel van beweging (Strala Yoga), coaching (NLP en Integrative Coaching/Shadow work/het SHIFTing proces, Unity Consciousness) en energetische ondersteuning (BodyTalkSystem, Reiki, Shiatsu).

Mijn yogareis begon in 2007, toen ik na een kruisbandoperatie aan mijn knie, niet goed meer kon hardlopen, doordat het ene been opeens stukken strakker was dan het andere. Ik zag hardlopen altijd als mijn meditatie en moment van bezinning, en kon me geen leven zonder voorstellen. Een vriendin nam me mee naar haar yogaleraar.Toen ik hem vroeg mij te helpen weer hard te lopen, glimlachte hij: “Na een paar weken yoga, hoef je niet meer zo nodig hard te lopen”. Hij had gelijk. Yoga beoefenen gaf mij een soortgelijk gevoel als ik daarvoor had ervaren met hardlopen: ontspanning, rust en helderheid in mijn hoofd, nieuwe energie. Maar voor yoga maakte het niet uit dat ik niet meer 2 dezelfde benen had. EN waar hardlopen soms als een vlucht voelde, was yoga meer: het effect sijpelde door in de rest van mijn leven.

Ik wilde dit gevoel graag doorgeven aan anderen. Mijn eerste 150+ Yoga Teacher Training volgde ik bij Vyasa Yoga Singapore (branche van Svyasa, the Yoga University in Bangalore, India) in 2008. Ik heb in Singapore enkele jaren les gegeven op het strand, in de Botanische Tuinen (buiten lesgeven is nog steeds mijn favoriet!) en bij een lokale yogaschool.

In de loop der jaren ontdekte ik steeds meer dat yoga niet gaat om de houdingen of hoe iets moet, maar om jou en wat een houding voor jou doet.

Weer terug in Nederland ontdekte ik in 2017 Strala Yoga. Dit was voor mij helemaal thuiskomen. Stråla begint met een mindset die zegt: “de beste manier om iets te bereiken is om te genieten van de weg ernaar toe.” Want we zijn het allemaal waard om ons goed te voelen! Sterker nog, door je goed te voelen, bereik je meer. Strala brengt de houdingen van yoga samen met de manier van bewegen uit Tai Chi en de manier van verbinden uit Shiatsu.

In elke les:

  • Creëer je ruimte voor jezelf: je verbind je ademhaling met je lichaam
  • Leer je met aandacht te luisteren naar je lichaam en te voelen wat goed voelt en wat niet
  • En geef je jouw eigen unieke flow de ruimte, zodat je weer stralend de deur uitgaat.

Zo is Strala een zachte manier van bewegen geworden als een oefening voor duurzaam, ontspannen en inspirerend leiderschap, door helemaal jezelf te zijn.

In 2017 en 2019 heb ik de 200+Hour Ready-to-Lead en de 200+Hour Strala Yoga Training in Amsterdam gevolgd. Sinds 2017 volg ik diverse online Strala trainingen. Omdat Strala focust op het proces, blijven we samen oefenen, groeien en co-creëren. We genieten samen van elke stap die we zetten en elke beweging die we maken. Er is geen begin en geen einde. We oefenen en leren, elke keer weer opnieuw.

Iedereen is welkom! Geniet je mee?