'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '

Jaap Spaans

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Jaap Spaans

Mijn eerste kennismaking met yoga was eind 1994 in Alkmaar. Rugproblemen en een drukke en fysiek zware baan begonnen hun tol te eisen. Ik was op zoek naar een rustpunt, echte tijd voor mijzelf en tevens een manier om m’n rug en lijf gezond te houden. Tijdens deze eerste stappen op het yoga pad heb ik veel geleerd, ten eerste vooral accepteren wie je ben en wat je met je lichaam kan en ten tweede de verbazing over persoonlijke groei die ik doormaakte.

Na onze verhuizing naar Tauranga, Nieuw Zeeland ben ik gelijk op zoek gegaan naar een plek waar ze yoga lessen gaven. In het Tauranga Yoga Centre vond ik een plek waar ik dagelijks lessen kon volgen van een grote diversiteit aan docenten. Na 10 jaar lessen gevolgd te hebben wilde ik een volgende stap nemen: zelf voor de groep gaan staan en lessen geven. Onder supervisie van een “senior” docent zijn we een beginners les begonnen, eerst een aantal maanden samen, daarna alleen. Vier jaar heb ik deze les gegeven, ik heb aan deze les invulling gegeven door hier een Introductie Cursus van te maken, deze heb ik daar 3 keer gegeven. Deze cursus heeft een heldere en logische opbouw en geeft de deelnemers een beter inzicht in wat yoga voor je kan betekenen.

Mijn Yoga-opleiding heb ik gedaan in oktober 2011, in het prachtige Queenstown in Nieuw Zeeland. Deze opleiding was onder leiding van Lance Schuler (INSPYA Yoga, Byron Bay) met verder in zijn team Claire Priestley en Phil Lemke. Met deze opleiding heb ik een certificaat van Yoga Alliance gekregen (RYT 200).