'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Mieke Holtermans

Het moederschap heeft me geïnspireerd en nieuwsgierig gemaakt om meer met kinderen te gaan werken. Daarom heb ik eind 2016 besloten om het roer om te gooien en heb ik een opleiding gevolgd tot kinderyoga docent en kindercoach.

Waarom yoga? Yoga betekent voor mij balans… rust, landen in mijn lijf, voelen, aanwezig zijn in het nu. In de zomer van 2012 had ik mijn allereerste yogales. Ik was toen net zwanger en vond het zo fijn dat ik vanaf dat moment wekelijks naar yoga ging. Dus eigenlijk vanaf het moment dat ik moeder werd is Yoga op mijn pad gekomen.

Yoga heeft me geholpen bij de bevalling. Door bewust gebruik te maken van mijn adem leerde ik naar binnen te keren en te vertrouwen op mijn lichaam. Erop te vertrouwen dat ik ons kind geboren kon laten worden. Na de geboorte van ons 2e kind was het zo hectisch dat ik mezelf geen tijd gunde voor yoga. Achteraf heb ik toen ervaren hoe ik steeds meer verwijderd raakte van mezelf en mijn lichaam. Yoga heeft mij en daarmee ook mijn gezin uiteindelijk geholpen om weer in balans te komen, om hoofd, hart en ziel met elkaar te verbinden. Ik oefen en leer nog elke dag om bij mezelf te blijven en zo mijn eigen leven te leven.

In de afgelopen 3 jaar heb ik verschillende opleidingen gevolgd om me verder te ontwikkelen en heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen en hun ouders.

De opleidingen en het geven van kinder- en Tieneryoga hebben mij geholpen om vrijer te durven leven. Het heeft het speelse, vrolijke meisje van vroeger weer teruggebracht. Ik durf me weer vrij te bewegen en voel me minder geremd om mezelf te laten zien. De verbinding met de ouders en kinderen tijdens de lessen. Ze meenemen op yoga-avontuur. Het aanspreken van hun fantasie. Ze samen zien spelen en genieten…daar geniet ik van. Dat gun ik iedereen! Een gevoel van je vrij voelen en voluit durven leven en stralen!! Door dit te ervaren tijdens een yogales zullen kinderen en ouders dit ook beter en makkelijker kunnen toepassen in het dagelijks leven.

Mijn wens is dat ieder kind zijn eigen leven mag leven. Ieder kind is uniek en mag op zijn unieke manier stralen! Ik wil kinderen met yoga en coaching helpen om (weer) in contact te komen met zichzelf en hun innerlijke wereld. Zo leren ze om dicht bij zichzelf te blijven en met vertrouwen de wereld te ontdekken.  

Dit jaar heb de opleiding Holistische Baby- en dreumesyoga gevolgd. Werken met kinderen vind ik heel erg leuk en waardevol, maar hoe mooi zou het zijn om nóg eerder in het leven als iets bij te kunnen dragen. Om vaders en moeders en hun pasgeboren baby te begeleiden in deze allereerste fase. Want juist deze eerste fase is zo belangrijk voor de verdere ontwikkeling.