Yogalessen

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

OPSTELLINGENDAG

Voor wie kennis wil maken met familie/organisatie opstellingen.

Steeds weer tegen dezelfde problemen aanlopen? Geen grip krijgen op zich steeds weer herhalende thema’s? Leven met de handrem erop? En maar geen idee hebben waar het vandaan komt of wat je eraan kunt doen?

Het fenomeen ‘opstellingen’ helpt je om deze patronen te verhelderen.

Door inzicht te krijgen in jouw zogenoemde ‘systeem van herkomst’ ofwel de familie en het gezin waar je uit voortkomt. Omdat jouw geschiedenis, maar ook in grote mate de geschiedenis van je voorouders, van grote invloed is op jouw functioneren en levensgeluk.

Een paar voorbeelden:

  • Het onverwerkte verdriet van je oma, die heel jong haar moeder verloren is, kan effect hebben op waar jij in jouw leven tegenaan loopt.
  • Het failliet gaan van je vader, toen je nog op school zat, heeft impact op jouw carrièrekeuze. Een opa die ‘fout’ was in de oorlog, heeft invloed op jouw zelfvertrouwen.

Waar jij tegenaan loopt is het symptoom van de onzichtbare onderstroom. De onzichtbare onderstroom waar familie dynamieken, die generaties teruggaan, samenkomen. Het onderzoeken van wat zich daar afspeelt, wat verstrikkingen zijn, welke dynamieken zich ontwikkeld hebben, is wat we met Opstellingen doen.

Met als doel om de patronen te herkennen en doorbreken, en zo de orde, de rust te herstellen.

Binnen organisaties

Net zoals bij families, geldt dit mechanisme ook binnen organisaties. Ook hier wordt door het onderzoeken van de verstrikkingen helder gemaakt wat er niet in balans is in een bedrijf, waardoor het ‘gedoe’ ontstaat.

Zo werkt het

Degene die de vraag inbrengt kiest uit de groep deelnemers de representanten die een rol spelen in het systeem waar de vraag mee samenhangt.

Deze representanten worden door de vraagsteller intuïtief in de ruimte opgesteld. Dat geeft vaak al verrassend veel duidelijkheid. Niet alleen voor de vraagsteller, ook voor de representanten en toeschouwers. Vervolgens worden aan de hand van vragen aan en bewegingen van degenen die opgesteld zijn patronen helder en komt er inzicht over de verstrikkingen. Zo komt wat zo lang vastgezeten heeft weer los. De energie gaat weer stromen.

Het is mogelijk zelf een thema in te brengen, of door een ‘standaard’ opstelling zicht te krijgen op wat er speelt en hoe je patronen kunt doorbreken.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om als representant deel te nemen.

Thema’s die aan de orde kunnen komen:

  • Gemis en verlangen;
  • Persoonlijk Leiderschap;
  • Loopbaanvragen;
  • Problemen op het werk;
  • Plek in durven nemen, zichtbaar zijn;
  • Familiegeheimen;
  • Relatieproblemen.

Opstellingen is iets wat je moet ervaren. Ondergaan wat het betekent om de orde in jouw systeem te herstellen.

Daarom organiseren we deze dag als kennismaking met opstellingen. Deze systemische manier van werken zet de thema’s in een groter perspectief. We zoomen niet in op het probleem, maar zoomen uit zodat duidelijk wordt voor welk patroon het probleem een oplossing is.

Begeleiders

Anita Tamming (LAB voor Leiders) en Brigit Jans (Spring Coaching)

Beiden zijn zeer ervaren coaches en trainers en intensief opgeleid bij o.a. Phoenix Opleidingen in Familie- en Organisatieopstellingen.

Je bent van harte welkom!

 

 

 

Opstellingen

Wanneer: vrijdag 6 juli.

Tijden: 11.00 tot 17.00 uur.

Locatie: Kleverlaan 9, ‘ Huis ter Kleef’, Haarlem.

Kosten: De kosten voor deze training zijn € 60,- als representant, € 90,- voor vraagstellers.

Begeleiders: Anita Tamming en Birgit Jans

Deze dag vindt plaats in ‘Huis ter Kleef’, Kleverlaan 9, Haarlem. Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers en ongeveer 8 vraagstellers.

Voor koffie en thee wordt gezorgd, lunchen is mogelijk in het Kweekcafé, in de kas achter Huis ter Kleef.

AANMELDEN

Mocht je vragen hebben over deze dag dan kun je altijd even contact opnemen vai telefoon of email!

Anita: 06 46266575 / anita@labvoorleiders.nl of Brigit 06 25066797 / info@springcoaching.nl.