Selecteer een pagina

Postnatale Yoga

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

Postnatale yoga

(Yoga voor na de zwangerschap)

Na de zwangerschap heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen van je zwangerschap en de bevalling. Je lichaam is veranderd, je dagen en nachten zijn anders, je gezin is op zoek naar een nieuwe balans. Dit kan een mooie en soms ook lastige ervaring zijn.

De postnatale yoga helpt je lichaam weer sterk te worden en te herstellen en gunt je een moment van rust in de drukke weken na je bevalling. Een moment van aandacht voor jezelf, zonder iets te moeten.

De fysieke oefeningen zijn voornamelijk gericht op het sterker maken van je bekkenbodem, rug en nek omdat hier de meeste druk op heeft gestaan tijdens de zwangerschap. Door middel van ademhalingsoefeningen richt je je aandacht weer naar jezelf en geef je ruimte om te voelen en ervaren wie jij bent in je rol als moeder.

Naast de oefeningen wordt er aandacht besteed aan de theorie van het herstel en wat je zelf kunt doen om het herstel te bevorderen.

Je kunt starten met de postnatale yoga, na telefonisch overleg, vanaf 6 weken na de bevalling (afhankelijk van je herstel).

ZWANGERSCHAPSYOGA

Zwangerschapsyoga vormt voor veel aanstaande moeders een rustpunt in drukke tijden. Regelmatig yoga beoefenen voorkomt of vermindert ook veel voorkomende klachten zoals rugpijn, kramp, vermoeidheid, en een hoge of lage bloeddruk.

Ben je zwanger (vanaf 14 weken) en wil je met vertrouwen naar je bevalling toe groeien? Volg dan zwangerschapsyoga! Door zwangerschapsyoga leer je bewust met alle veranderingen om te gaan en contact te leggen met jezelf en je kindje. De oefeningen die we doen zijn gericht op het soepel en sterk maken van je lichaam, als voorbereiding op de bevalling. We werken aan het vergroten van zelfvertrouwen en intuïtie. De ademhalingsoefeningen en meditaties helpen bij eventuele stress en zorgelijke gedachten. Ook leren we specifieke ademhalingstechnieken en houdingen voor tijdens de bevalling.

Kijk op deze pagina voor meer informatie over onze zwangerschapsyoga.

Wanneer: n.t.b.

Docente: Mariet Verhagen

Kosten: € 25,00.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email naar info@www.yogainnerwork.nl sturen, of bellen naar: 023-5444034.