'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

PRANAYAMA

Wat is Pranayama?

Pranayama is de traditionele manier van het beïnvloeden van de ademhaling en krijgt – terecht – steeds meer aandacht zowel binnen als buiten de yogawereld. Vaak wordt dit gezien als de volgende stap op het pad van Yoga na het doen van Asanas (yoga houdingen). Dit betekent echter niet dat je Asanas eerst helemaal onder de knie moet hebben. Sterker nog, het enige vereiste is dat je voor langere tijd rechtop kunt zitten. Door middel van verschillende ademhalingsoefening kun je verschillende systemen van het lichaam (denk aan ademhalings-, vertering-, hard en vaat- en zenuwstelsel) en hun bijbehorende processen beïnvloeden en versterken. Vroegere Yogi’s gebruikte dit om het lichaam voor te bereiden op meditatie, maar zeker gezien onze moderne levensstijl is Pranayama een volwaardige methode op zichzelf.

Voor wie?

Pranayama is voor iedereen die meer energie wil, een versterkt immuunsysteem en beter met stress wil omgaan. Naast deze fysieke voordelen kan Pranayama jouw yoga practice verder verdiepen en je in contact brengen met je diepere zelf. Het enige wat je moet kunnen is langdurig rechtop zitten, maar dit kan zelfs op een stoel.

Wat gaan we doen?

Je krijgt uitleg over wat pranayama is en hoe dit door de eeuwen heen is ontwikkeld met verwijzingen naar oude teksten. Vervolgens gaan we ons lichaam voorbereiden door middel van een aantal pre-Pranayama oefeningen en daarna aan de slag met een aantal basis Pranayama oefeningen. We volgen hierin de traditie van het Kaivalyadhama instituut in India, dat bekent staat om het samenbrengen van traditie met moderne wetenschap.

Pranayama Informatie

Data: vanaf maandag 31 oktober 2022.

Tijden: van 20.30 uur tot 21.45 uur.

Docenten: Bob de Jong.

Kosten: zie prijzen.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem. De Pranayama lessen worden gegeven in ‘Het Koetshuis’.

Klik PRANAYAMA LESSEN om je aan te melden voor een Pranayama les.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.