Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

Restorative Yoga en Klankschalen

THE BEST OF BOTH WORLDS! Restorative yoga & klankschalen.

Geen yoga-ervaring nodig! Workshop can be taught in English.

Wat is er nou heerlijker dan weg te dromen in een comfortabele yogahouding op de prachtige vibraties van klankschalen en rustgevende klanken van de Sjamanic Drum…

Joke Welboren, al 20 jaar ervaren soundhealer, begeleidt deze houdingen met de prachtige helende klanken van de kristallen- en metalen klankschalen in combinatie met haar helende stem, de hapidrum, oceandrum,  chakra-stemvorken e.a. De helende klanken worden ook tijdens de houdingen fijn rondom je lichaam bespeeld. Hierdoor kan de houding nog dieper ervaren worden.

De klankschalen vinden hun origine in Noord-Oost Thailand, alwaar de alleroudste vondsen van wel 3000 jaar oud. Vanuit de oorspronkelijke Böntraditie (vóór het Boeddhisme) in Tibet zijn de schalen verspreid geraakt over de Himalaya-landen. De zachte, complexe tonen dringen diep door in lichaam en geest. We bestaan voor meer dan 70% uit water, klanken gaan 4x sneller door water dan door de lucht. Trillingsfrequentie is de eenvoudigste directe weg om de lichaamscellen aan te spreken. Binnen 10 a 15 minuten helpen de helende klanken de hersenen in theta of delta staat te brengen (is de staat van diepe ontspanning en visualisatie: 4 tot 7 Hrz). Klank is de middelaar tussen het bewuste en onbewuste, helpt de verbinding met de eigen essentie te herstellen.

Ervaren restorative yogadocent Jitske Stokman laat jou tijdens deze workshop tot rust komen in comfortabele en zachte yogahoudingen zonder spierspanning of stretch. Restorative yoga is een vorm van yoga waarbij je volledig ondersteund een yogahouding uitvoert. Het gaat daarbij in het bijzonder om zonder (in)spanning de yogahouding op je in te laten werken. Niet om het versterken of oprekken van spieren en bindweefsel. Het is op een zachte manier (weer) verbinding maken tussen je lichaam en je geest.
Restorative yoga is geschikt voor iedereen.

Nieuwsgierig naar Joke en Jitske: www.sakagaweea.nl (Joke) en www.theyogaconnection.nl (Jitske).

Rest & Restore
Op een zachte manier (weer) verbinding maken tussen je lichaam en je geest.
Restorative yoga is een vorm van yoga waarbij je volledig ondersteund een yogahouding uitvoert. Het gaat daarbij in het bijzonder om zonder (in)spanning de yogahouding op je in te laten werken. Niet om het versterken of oprekken van spieren en bindweefsel.
Een restorative yoga les bestaat uit een beperkt aantal houdingen. Je wordt daarbij ondersteund door “props” (hulpmiddelen) zoals kussens, bolsters en dekens om ervoor te zorgen dat je volledig kunt ontspannen en herstellen. De houdingen worden 5 minuten of langer aangehouden. Denk daarbij aan houdingen als zittende voorover buigingen, lichte twists en achterover buigingen.
Restorative yoga is geschikt voor iedereen. Met name voor mensen die willen herstellen na grote lichamelijke en/of geestelijke inspanning.
Ook wordt restorative yoga toegepast bij mensen die herstellende zijn van bijvoorbeeld een zware operatie en/of chemokuur. Deze zachte manier kan je helpen te herstellen en weer vertrouwen te krijgen in je lichaam.

Restorative Yoga & Klankschalen

Datum: zondag 6 mei

Tijd: vanaf 16.00 tot 18.00 uur

Docenten: Jitske Stokman en Joke Welboren.

Kosten: EUR 35,-.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

RESERVEER JE PLEK

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 023-5444034.