Lesrooster

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

SENIORENYOGA

Yoga voor senioren is een hele rustige vorm van yoga die gericht is op ontspanning en herstel van lichaam en geest. De houdingen worden zorgvuldig opgebouwd en er is alle tijd en aandacht om in een houding te komen. Het is een zeer geschikte vorm van yoga om op hogere leeftijd mee te beginnen!

Deze zachte manier van yoga herstelt het contact met ons lichaam en helpt om weer vertrouwen te krijgen in ons lichaam. Door de subtiele benadering en de fysieke ondersteuning in de houdingen kunnen chronische spanningspatronen opgemerkt en geleidelijk losgelaten worden.

De oefeningen werken diep door in het zenuwstelsel. Het parasympathische zenuwstelsel, dat het zelf genezend vermogen van ons lichaam regelt, wordt geactiveerd, de bloeddruk daalt, de hormoonhuishouding komt in balans en de werking van het immuunsysteem wordt geactiveerd.

Ook brengt deze vorm van yoga weer wat meer soepelheid in de spieren en de gewrichten, wordt de wervelkolom gecorrigeerd, de lage en hoge rugspieren versterkt en werkt het stabiliserend op bekken, schouders en nek.

Yoga voedt het vermogen van aandacht en brengt zelfinzicht en bewustwording. Het helpt op een vriendelijke manier om de aandacht naar binnen te richten en de rust die zich daar bevindt weer terug te vinden. Het is eigenlijk een doorgaande oefening in Mindfulness.

Een yogales bestaat uit een beperkt aantal houdingen. Er wordt gebruik gemaakt van props zoals bolsters, kussens, blokken en dekens om makkelijker in de houding te komen.

Een les duurt 75 minuten, begint met een meditatie en eindigt met een diepe ontspanning.

De lessen worden door toegewijde en ervaren yoga docenten gegeven.

SENIORENYOGA

Wanneer: donderdagmorgen van 10.30 tot 11.45 uur.

Tijden: vanaf 10.30 tot 11.45 uur.

Docenten: Jolanda Schoenmaker.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Kosten: zie prijzen.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.

Klik of SENIORENYOGA KLEVERLAAN om je aan te melden voor een les.