SLOW FLOW YOGA

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.
Meer informatie

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

SLOW FLOW YOGA

Slow Flow Vinyasa

In Vinyasa Yoga ligt de focus op synchronisatie van adem en beweging. De adem is leidend.

Je adem is je belangrijkste bron van energie. Een paar minuutjes zonder en….

Door middel van de adem worden de poses met elkaar verbonden in een doorgaande vloeiende beweging. We creëren een langzame Flow, een meditatie in beweging. Zo komt de adem diep in je cellen en weefsels terecht. Je adem is niet alleen de drager van Zuurstof, maar ook van Prana, levensenergie! Adem gecombineerd met beweging en het activeren van je Core leidt tot een diepe ontgifting van je lichaam en geest! We blijven in een rustige en langzame flow, maar je kunt soms wat zweten in deze les.

Ik mix de aandacht voor de adem en flow uit de Vinyasa Yoga met aandacht voor de juiste techniek in de poses uit de Iyengar yoga. Je blijft daardoor soms wat langer in de poses, wat je in staat stelt om je lichaam en geest te onderzoeken. Meneer Iyengar zei: “Penetrate your Body with your Mind.”  Als je dat doet ontstaat er een enorme bewustzijnsverruiming! Verder werk ik graag met poses om je Core te versterken. Core-oefeningen helpen je gecenterd te zijn en ze verdiepen je concentratie.

Je werkt aan het verbeteren van je Kracht, Flexibiliteit, Conditie, Balans en Concentratie. Je beoefent staande en zittende houdingen, voorover- en achterover buigingen, alsmede zijwaartse buigingen, twists, inversies (omgekeerde houdingen zoals hoofdstand en handstand), en balansposes.

In de lessen is er ook ruimte voor meditatieve stilte momenten. Bovendien hou ik van interactieve lessen, ik geef graag antwoorden op vragen van studenten, deze kunnen gaan over de poses, maar ook over Yoga in het algemeen, persoonlijke groei en bewustwording, adem technieken etc.

IEDERE:

  • maandagavond van 20.30 tot 21.45 uur (Gast Docent)
  • woensdagavond van 20.45 tot 22.00 uur (Mo Stipsen)
  • donderdagavond van 19.00 tot 20.15 uur (Gast Docent)

Docenten: Mo Stipsen.

Kosten: zie prijzen.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 023-5444034.

Klik SLOW FLOW YOGA KLEVERLAAN om je aan te melden voor een les.