'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Heb je interesse in yoga?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Unviversal Healing Tao

Tijdens deze 6 avonden maak je kennis met de basis van Universal Healing Tao (UHT).

UHT komt oorspronkelijk uit China en is verfijnd en begrijpelijk gemaakt voor westerlingen door Mantak Chia. Het is gebaseerd op de theorie van 5 elementen, verbonden met 4 seizoenen en een neutraal midden. Bij ieder element en het neutrale midden horen specifieke organen.

Per avond staat een element centraal. Je leert de theorie van UHT door middel van (yoga) oefeningen en Chi Kung.

De 5 elementen zijn metaal verbonden met de herfst, water verbonden met de winter, hout verbonden met de lente, vuur verbonden met de zomer en het neutrale midden, aarde. Aan deze elementen zijn dus specifieke organen gekoppeld.

UHT heet niet voor niets ‘healing’. Door aandacht te besteden aan je organen d.m.v. technieken van de UHT neemt je vitaliteit toe en kun je steeds meer spanning, stress en opgekropte emoties loslaten en afvoeren.

Eerste avond, Kennismaken met UHT

We starten met werken vanuit het hart. Met een kalm hart help je je organen te kalmeren. Het bloedt stroomt immers vanuit het hart naar al je organen.

De basis van UHT is de Chi Kung de innerlijke glimlach. Met een zachte, waarlijke glimlach hebben alle oefeningen een diepere werking.

Verder leer je deze avond de Chi Kung van de harmonie

Tweede avond, Element metaal

Het element metaal is verbonden met de longen en de dikke darm. Het is gekoppeld aan de herfst. Metaal gaat over structuur en over schoonheid.

Deze avond leer je over hoe je deze organen kunt ondersteunen, over de energie van metaal.

Je leert ook over IJzeren Hemd Chi Kung: hoe je diep je eigen structuur kunt ervaren.

Derde avond, Element water

Het element water is verbonden met de nieren, de blaas en de seksuele organen. Jouw ‘water’ staat in verbinden met het water van moeder aarde. Hoe ‘sappiger’ jouw lichaam, hoe meer vitaliteit je zult ervaren.

Vierde avond, Element hout

Het element hout is verbonden met de lever en de galblaas. Ook je pezen vallen onder dit element. Hout gaat over groei en creativiteit. Over souplesse. Deze avond leer je ook over boosheid, want het toestaan van grensoverschrijdingen verslechtert het klimaat van de lever.

Vijfde avond, Element vuur

Het element vuur is verbonden met het hart en de dunne darm. Het is gekoppeld aan de zomer, wanneer alles in volle bloei staat, de zon hoog aan de hemel. Passie, levensvuur en verbinding horen bij dit element. Leef jij je passie? Stroomt jouw levensvuur? Deze avond werken we met de energie van het hart.

Zesde avond, Element aarde

Het element aarde wordt ook wel het neutrale midden genoemd. Of de weken die de overgang vormen tussen de seizoenen. De organen die hierbij horen zijn de milt, de maag en de alvleesklier.

Deze avond staat in het teken van neutraliteit.

Praktische informatie Universal Healing Tao

Data (6 bijeenkomsten): 6 opeenvolgende dinsdagavonden, 3 oktober t/m 7 november.

Tijd: van 19.30 – 20.30 uur.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Docent: Annemiek Streng.

Investering: € 98,- voor de 6 bijeenkomsten.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar 06-11798789.

ONLINE AANMELDEN