'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '

Ontdek Vinyasa Lessen

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

VINYASA BREATH FLOW

Breath Flow is een combinatie van een rustige Vinyasa Flow gevolgd door traditionele ademhalingsoefeningen (Pranayama) vanuit de Hatha traditie. De houdingen worden gekoppeld aan de ademhaling en zijn ondersteunend aan de ademhalingsoefeningen. Het tempo ligt wat lager en de houdingen worden iets langer vastgehouden waardoor je bewuster wordt van je lichamelijke en mentale reacties op de houdingen. Waar bij reguliere Vinyasa de nadruk ligt op de opwaartse verhittende energie die het zenuwstelsel stimuleert, gaat het hier om neerwaartse verkoelende energie die het zenuwstelsel kalmeert. Zo wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van de zonnegroet, maar van de maangroet.

Na het bewegende gedeelte volgen de ademhalingsoefeningen. Nu het gehele ademhalingssysteem is opgewarmd en het zenuwstelsel zodanig gekalmeerd is, wordt het gemakkelijker wordt om tot rust en in concentratie te komen. Deze verstilling van lichaam en geest is nodig voor een optimaal effect van de ademhalingsoefeningen. We volgen hierin de traditie van het gerenommeerde Kaivalyadhama instituut in India, dat al 100 jaar bekent staat om het samenbrengen van traditie met moderne wetenschap. Elke week ligt de aandacht net weer op andere (voorbereidende) ademhalingsoefeningen zodat je in verloop van tijd alle basistechnieken onder de knie krijgt. De kracht van Pranayama zit ‘m in consistentie en is meer lange termijn gericht. Hierdoor kun je blijvende verandering realiseren zoals het versterken van het zenuwstelsel, en alle lichamelijke systemen waar de ademhaling invloed op heeft. Denk aan het spijsverteringsstelsel, hart en vaten, hormonen en klieren, immuunsysteem, energiehuishouding en natuurlijk ook ons brein.

Voor wie is deze les?

Door het rustige tempo en gebruik van basishoudingen zijn de lessen goed geschikt voor beginners. Tegelijkertijd is dit een ook mooie les voor gevorderden die de volgende stap op het Yoga pad willen maken voorbij de houdingen. Niet alleen kan de les helpen bij het versterken van allerlei lichamelijke functies en problemen gelieerd aan het ademhalingssysteem, Pranayama opent ook de deur naar het energetische lichaam en is een mooie opmaat om tot een diepere staat van zijn te komen.

BREATH FLOW

Wanneer:

  • iedere donderdagmiddag van 17.15 tot 18.30 uur met Bob de Jong.

Docenten: Bob de jong.

Kosten: zie prijzen.

Locatie: Kleverlaan 9B ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.

Klik VINYASA BREATH FLOW LESSEN om je aan te melden voor een les.