Ontdek Wake-Up Lessen

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Meer informatie

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

WAKE-UP YOGA

Voor de vroege vogels onder ons verzorgen we een heerlijk ontspannen les wake-up yoga op woensdag vanaf 07.00 uur aan de Kleverlaan.
Je kunt zo uit je bed naar je les. Daarna douchen, en zo fris door naar je werk. Een mooie manier om de dag te beginnen….

WAKE-UP YOGA IEDERE:

  • woensdagmorgen van 07:00 tot 08:00 uur, Kleverlaan.

Docent: Arjanna Slooff.

Kosten: zie prijzen.

Locatie: Kleverlaan 9, ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 023-5444034.

Klik WAKE-UP LESSEN KLEVERLAAN om je aan te melden voor deze les.

Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.
Meer informatie

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

HATHA YOGA

Hatha yoga is de meest bekende vorm van yoga. Tijdens het beoefenen van de asana’s bij Hatha Yoga (oefeningen / houdingen) en pranayama’s (ademtechnieken) observeert de cursist met aandacht wat er in het lichaam gebeurt, en wordt zich zo gewaar van de eigen beperkingen en mogelijkheden. Door bewust de adem te volgen ervaar je ruimte en leer je hoe je onnodige (spier)spanningen kunt loslaten. Zo leer je kracht te putten uit verborgen bronnen in het lichaam en herstelt het evenwicht. Hatha yoga verbindt het lichaam met de geest en naar gelang van tijd merk je wat dit ook in het dagelijks leven voor je kan betekenen. Bovenal verbindt Hatha yoga de cursist (weer) met zichzelf.

De hatha les

Hatha yoga is voor iedereen. De essentie is immers het ervaren van binnen uit: waar liggen mijn beperkingen, wat zijn mijn mogelijkheden? Je laat de wijsheid van je lichaam spreken.
In de les geeft de docent richting en energie door de asana’s in te spreken en voor te doen. Iedere les heeft een ander thema en wordt afgerond met een ontspanning, visualisatie of korte meditatie. Het beoefenen van hatha yoga bevordert het lichamelijk welzijn: het draagt bij tot een goede lichaamshouding, een bewuste adem en bewustzijnswording. Je voelt je meer gezond en vitaal. Door een waakzame en ontspannen geest bevordert Hatha yoga ook het mentale welbehagen. Ruimte ontstaat voor groei van zelfvertrouwen en een bewuste focus. Hatha yoga is yoga met beide voeten op de grond.

De oorsprong van hatha yoga

Hatha yoga vindt zijn oorsprong in India, zonder duidelijke grondlegger. Rond 300 voor Christus werd het voor het eerst beschreven in de Bhagavad gita. Rond deze periode beschrijft Patanjali ook de yoga sutra’s. Patanjali gaat uit van acht stadia of ‘leefregels voor een zinvol leven’ waarmee de yogi zijn einddoel kan bereiken: de verwerkelijking van het Zelf. De weg leidt langs asana, pranayama, dharana (concentratie) en dhyana (meditatie) naar samadhi (verbinding). Dit hoogste stadium van Hatha yoga is de spontane eenwording van de yogi met zichzelf.meerdere stijlen van yoga!

IEDERE:

  • maandagmorgen van 09.00 tot 10.30 uur (Mariet)
  • maandagavond van 20:30 tot 22:00 uur (Wietske)
  • dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur (Mariet)
  • woensdagavond van 20:30 tot 22:00 uur (Anita)

Docenten: Mariet Verhagen, Anita Tamming en Wietske Huisman.

Kosten: zie prijzen.

Locatie: Helmlaan 64, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 023-5444034.