'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Mindfulness

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Willem Pinksterboer – Lezing ‘Tao van de Psyche’

De Tao van de psyche: Het Grote Verhaal van het Kleine Geluk

Ondanks de enorme welvaart waarin we leven en ondanks de stapels boeken waarin we kunnen lezen hoe we gezond en gelukkig moeten worden, zijn er meer mensen dan ooit tevoren die worstelen met het leven, die last van angsten hebben, somber zijn, wakker liggen of burn-out zijn. Zien we misschien iets over het hoofd in de manier waarop we denken over ons geluk en ons ongeluk?

In een avontuurlijke en inspirerende lezing zoekt acupuncturist en Taoïst Willem Pinksterboer naar antwoorden op deze vraag. Hij neemt je mee op een reis langs God, spiritualiteit, de evolutie, de opvoeding, wetenschap, geschiedenis, psychologie, meditatie, de economie en oosterse geneeskunde. Hij zet je een yin yang bril op waardoor je de intrigerende en betekenisvolle verbanden gaat zien die tussen deze zaken bestaan.

Door westerse psychologische modellen te verbinden met de oosterse filosofie ontstaat een scheppend mensbeeld, waarbij je niet alleen kijkt naar wie je bent en wat je hebt meegemaakt, maar ook naar wát je bent en volgens welke wetmatigheden je gevoelsleven zich beweegt en ontwikkelt.

Die wetmatigheden zijn niet alleen in onszelf werkzaam, maar zij besturen ook de natuur en de maatschappij. De psychische aandoeningen waar we massaal aan lijden, zijn niet alleen het probleem van het individu, maar van onze maatschappij als geheel. Een maatschappij die door diepe overtuigingen die wij in het westen al eeuwen koesteren steeds meer ontwricht raakt. Het realisme van de Taoïstische blik op onze innerlijke en maatschappelijke werkelijkheid, is een wake-up call. Het is een hartstochtelijke oproep om de oorzaken van onze problemen onder ogen te zien en om het pad naar genezing in te slaan.

Willem Pinksterboer studeerde fysiotherapie, maar maakte al snel de overstap naar de Chinese geneeskunde. Sinds 1995 beoefent hij Vipassana meditatie. Hij verdiepte zich in het Taoïsme wat een dieper inzicht in de essentie van meditatie bracht. Naast het werk in zijn praktijk in Haarlem geeft hij les aan de TCM academie, publiceert hij artikelen over filosofie & gezondheid op zijn blog en hij geeft regelmatig lezingen waarin hij laat zien dat de oosterse filosofie concrete en toepasbare inzichten biedt in de onontkoombare wetmatigheden van ons bestaan.

Wanneer: zondag 14 oktober.

Tijd: 19.30 uur.

Docent: Willem Pinksterboer.

Kosten: € 17,50.

Locatie: Kleverlaan 9 (Huis ter Kleef), Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 023-5444034.

AANMELDEN