Selecteer een pagina

Heb je interesse in yoga?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen. Schrijf je nu in via het lesrooster.

Buiten, binnen en online lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

Workshop Ontspanningsrituelen

Workshop Ontspanningsrituelen

PRANAYAMA
“We starten de workshop met een ademhalingstechniek. Met behulp van deze techniek kalmeren we het zenuwstelsel, de hartslag en de adem. Zo zorgt de adem ervoor dat de processen in het lichaam optimaal kunnen werken. We voelen ons veilig, verspillen geen energie meer aan verkramping en zo komt de verzachting terug in het lichaam. We werken nu al aan het herstel, het organisme komt tot rust. We staan zo de verstilling toe en verkennen ons innerlijk landschap met gevoelswaarneming de zg ‘inner sense’. Zo landen we op de mat en maken een vruchtbare bodem voor het tweede onderdeel…”

TRY
Staat voor Tension Release Yoga. Met behulp van oefeningen gaan we een oeroud ontladingsmechanisme activeren in het lichaam en zo chronische spierspanning loslaten. Bij mensen die langdurig stress ervaren gaat het lichaam op den duur verkrampen door de hoge concentratie stress hormonen in de spieren. Het is moeilijk om uit deze cirkel van stress en pijn te stappen. TRY ontlaadt snel en definitief, het is een vorm van zelfgenezing dus je kunt het blijven toepassen waar en wanneer je maar wilt. .

NIDRA
Is een vorm van yoga waarbij je absoluut stil ligt en geleid wordt naar een plek van stilte in jezelf. Liggen, luisteren en voelen dat is alles wat je ‘doet’. Het is een techniek die meer dan 2500 jaar oud is en heel veel energie geeft. Je verlaat d.m.v. een geleide meditatie de waakstaat, gaat door de droomstaat heen naar de diepe slaapstaat terwijl je wakker bent.

Esther Bijl laat je deze middag betrokken, deskundig en veilig kennis maken met deze drie vormen van ontspanningstechnieken. Na een korte uitleg beginnen we met een Pranayama oefening om te landen op de mat en ons voor te bereiden op Tension Release Yoga. Daarna is er een pauze met thee en lekkers. Vervolgens liggen de bolsters, kussens en dekentjes klaar voor een heerlijke, diepe ontspannen afsluiting met Nidra yoga.

Praktische informatie

Data:

  • 2 oktober 2020
  • 6 november 2020
  • 4 december 2020

 

Tijd: vanaf 14.00 uur tot 17.30 uur.

Docent: Esther Bijl.

Kosten: € 59,50.

Locatie: Kleverlaan 9 in ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

AANMELDEN

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.