Selecteer een pagina

Heb je interesse in yoga?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen. Schrijf je nu in via het lesrooster.

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

Workshop Ontspanningstechnieken

Workshop Ontspanningstechnieken

TRY
Staat voor Tension Release Yoga. Met behulp van een zevental oefeningen gaan we een oeroud ontladingsmechanisme activeren in het lichaam en zo chronische spierspanning loslaten. Bij mensen die langdurig stress ervaren gaat het lichaam op den duur verkrampen door de hoge concentratie stress hormonen in de spieren. Het is moeilijk om uit deze cirkel van stress en pijn te stappen. TRY ontlaadt snel en definitief, het is een vorm van zelfgenezing dus je kunt het blijven toepassen waar en wanneer je maar wilt.

RESTORATIVE
Restorative yoga is een diep ontspannende vorm van yoga waarbij je volledig ondersteund een yogahouding uitvoert. Het gaat daarbij in het bijzonder om zonder (in)spanning de yogahouding op je in te laten werken. Niet om het versterken of oprekken van spieren en bindweefsel. Deze zachte manier van yoga kan je helpen te herstellen en weer vertrouwen te krijgen in je lichaam.

NIDRA
Is een vorm van yoga waarbij je absoluut stil ligt en geleid wordt naar een plek van stilte in jezelf. Liggen, luisteren en voelen dat is alles wat je ‘doet’. Het is een techniek die meer dan 2500 jaar oud is en heel veel energie geeft. Je verlaat d.m.v. een geleide meditatie de waakstaat, gaat door de droomstaat heen naar de diepe slaapstaat terwijl je wakker bent.

Esther Bijl laat je deze middag betrokken, deskundig en veilig kennis maken met deze drie vormen van ontspanningstechnieken.  Na een korte uitleg beginnen we met de Tension Release Yoga. Daarna is er een pauze met thee en lekkers. Vervolgens liggen de bolsters, kussens en dekentjes klaar voor een heerlijke lome Restorative sessie. Daarna een kopje thee en ’n klein hapje. We sluiten het programma af met een Nidra yoga.

Praktische informatie Workshop Ontspanningstechnieken

Wanneer: vrijdagen 16 augustus, 13 september en 18 oktober.

Tijden: vanaf 14.00 uur tot 17.30 uur.

Docenten: Esther Bijl.

Kosten: € 59,50.

Locatie: Kleverlaan 9 in ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

AANMELDEN

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.