'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Heb je interesse in yoga?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio meerdere stijlen van yoga!    >>

Yin Yoga & de kracht van Compassie

In deze lange Yin sessie nodigen we onze ‘demonen’ uit op de mat. Met ‘demonen’ bedoelen we de delen van onszelf die niet volledig zijn gehoord of gezien, en die ons daarom moeilijkheden bezorgen. Die moeilijkheden kunnen de vorm aannemen als herhalende gedachte-patronen, gedrags-patronen, fysieke pijn of spanning, rondhangende emoties, een gevoel van vastzitten, angst, weerstand, et cetera. Door onze demonen te ontmoeten vanuit compassie kunnen we ze opnieuw integreren en zo heelwording bewerkstelligen.

Compassie is het zijn van de lege ruimte voor wat is en het volledig toelaten. Wanneer we toelaten wat we ervaren in het moment, kunnen verkrampingen en spanningen in lichaam en geest ontspannen en kan energie vrij door ons systeem stromen – een eeuwenoude definitie van gezondheid. We doen dit in deze sessie onder meer via meditaties en mindfulness oefeningen in de poses. Door deze compassie-beoefening landen we als het ware dieper in onszelf en herinneren we met meer helderheid weer wie we werkelijk zijn. Dat is de kracht van compassie.

De Yin Yoga poses in deze sessie zijn gebaseerd op Chinese Medicijnleer. We werken voornamelijk met de meridianen van het Hart (heerser over emoties & eeuwige vlam van transformatie) en de Lever (gerelateerd aan compassie & de beheerser van chi / energie). Door het combineren van Yin yoga poses met de beoefening van compassie doelen we op volledig-systeem-integratie. Naderhand zou het kunnen dat je meer innerlijke rust, vrijheid en zelfvertrouwen ervaart.

Over Merel Maria

Naast het geven van yogalessen verdiep ik me in het (be)leven van de kunst van compassie door middel van Geweldloze Communicatie (GC). GC is een hele praktische wijze voor het belichamen en leven van compassie in het dagelijks leven. Daarnaast ben ik enorm geïnspireerd door de natuur, die ik zie als mijn grootste lerares: een eindeloze bron van compassie die ons op zachte wijze herinnert aan onze ware natuur. In mijn eigen practice en het delen ervan combineer ik wat ik heb verzameld uit verschillende tradities, waaronder Geëngageerd Boeddhisme, Advaita, Sjamanisme en dus Geweldloze Communicatie. Wees welkom in mijn workshop! Voor meer info, zie: www.merelmaria.com.

Praktische informatie Yin Yoga & de kracht van Compassie

Datum: vrijdag 31 mei.

Tijden: 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

Docent: Merel Meessen.

Kosten: € 35,-.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

AANMELDEN

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.