Wil je kennis maken met yoga?

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Live in de studio en online lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

Opleiding ‘De Yoga Coach’

De Yoga Coach

Professionele begeleiding van persoonlijke transformatieprocessen.

Als Yoga Coach leer je het helingsproces zorgvuldig te begeleiden. Dit vraagt een veilige aanpak, een professionele (gesprek)structuur en kennis over het Multi Dimensionaal Systeem©;  fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau van Zijn.

Wij geloven dat een professionele coach eerst verbinding maakt met zichzelf en dat dit het vertrekpunt is voor het contact met de ander. De coach is hierdoor een veilige bedding voor openheid in de begeleiding en transformatie. We gaan daarbij uit van Circulair Leren; leren en ontwikkelen door te doen en steeds dichter bij de kern te komen. Dat wat is geleerd vormt een natuurlijke basis voor een volgende stap in de ontwikkeling.

Inhoud van de leergang De Yoga Coach

Deze leergang gaat verder dan de huidige yoga- en coachopleidingen. Uiteraard nemen we de goede dingen mee uit de ‘oude’ coachtechnieken en combineren dit met hedendaagse, integrale coaching. Door je bewust te zijn van alle dimensies; het fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau, ontstaat ruimte en vrijheid om op een effectieve manier de ander bewust te maken hoe deze zichzelf klemzet en hoe er weer beweging kan ontstaan. Als Yoga Coach beweeg je door deze vier dimensies en creëer je duurzame transformaties.

De basiskennis van de chakra’s heb je al opgedaan tijdens je yogadocentenopleiding.  Je weet dat elke asana effect heeft op een chakra en bijbehorende organen en nu leer je ook de psychologische thema’s die bij de desbetreffende chakra horen, hoe je via lichaam en geest de ander kunt begeleiden wat leidt tot inzicht, transformatie en inspiratie.

Uit de lichaamshouding van iemand is al veel af te lezen en wanneer je goed luistert naar de woorden van iemand, dan hoor je op welk niveau een chakra geblokkeerd is. Een stap verder is dat elk geblokkeerde chakra een eigen overlevingsmechanismen heeft ontwikkeld met een ‘masker’ naar de buitenwereld. Als Yoga Coach krijg je kennis over deze (chakra)maskers, de thema’s die daarbij horen en hoe je op een pragmatische en praktische manier de heling kunt laten plaatsvinden.

Vanuit o.a. de theorieën van Anodea Judith en Willem Reich, leer je hoe patronen die diep in je onbewuste zitten het dagelijks leven kunnen blokkeren. Reich toonde aan dat een karakter niet alleen psychisch is maar ook van lichamelijke aard. Met deze lichaamsgerichte benadering kunnen oude, onderdrukte emoties en gevoelens gaan stromen en een plek krijgen.

Je ontwikkelt inzichten in hoe je gestuurd wordt door denken, voelen en fysieke sensaties. Je leert dit waar te nemen en je aangeleerde gedrag- en denkpatronen te overstijgen.

Regelmatig kreeg Anita Tamming deze vraag van andere yogadocenten en dit is aanleiding voor haar geweest om de opleiding “De Yoga Coach” te ontwikkelen. Een Post Teacher Training voor yogadocenten die zich willen ontwikkelen in het professioneel coachen van mensen die in je yogales komen. Op een inspirerende en praktische manier draagt Anita, als jarenlang professionele coach en training, haar kennis over aan yogadocenten die met liefde anderen willen begeleiden.

“Lots of Innerwork to do”, aldus Internationaal yogadocente Veda Ela.

Leeronderdelen:

 • Multi Dimensionaal Systeem©
 • Coach- en communicatietechnieken
 • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
 • Chakra psychologie (Anodea Judith)
 • Karakterstructuren (Willem Reich)
 • Ademtechnieken en visualisaties
 • Systemisch werk (Hellinger)
 • Asana’s toepassen in de coaching
 • Yoga en Mindfulness meditaties

 

Hoe?

De leergang is pragmatisch en praktijkgericht. Een interactieve opleiding waar collectief leren centraal staat door middel van oefeningen, cases, dialoog en reflectie. We creëren samen een optimale en veilige leeromgeving waarin we weten dat we elkaar nodig hebben om jouw doelstellingen in het diepste zin van het woord te kunnen bereiken. We zullen de methodieken in subgroepjes beoefenen waardoor je ervaringsgericht leert en direct feedback ontvangt van je medecursisten en de opleider zelf. Tussen de blokken is er de mogelijkheid voor intervisie en persoonlijke coachgesprekken.

Voor wie?

De leergang De Yoga Coach is voor alle yogadocenten die professioneel anderen willen begeleiden en die zelf openstaat voor het vergroten van persoonlijk bewustzijn.

Voor yogi’s die hun hart, lichaam en emoties willen inzetten om anderen en zichzelf te laten groeien.

Opbouw

 • De leergang De Yoga Coach bestaat uit vier blokken van elk twee dagen.
 • Tussen twee blokken zit in principe circa drie weken.
 • Tussen de blokken door ontvangen deelnemers suggesties en oefeningen die hen helpen het geleerde meteen in de praktijk te brengen.
 • Intervisiegroepen worden gevormd om kennis en kunde uit het voorgaande blok te praktiseren.
 • Er vinden momenten van supervisie plaats, begeleid door professionals.
 • Het boek ‘De leider ben je zelf’ van Anita Tamming krijg je gratis. De oefeningen en uitleg uit dit boek over het Multi Dimensionaal Systeem vormt de basis van deze leergang.

Tussen de blokken is er intervisie en zelfstudie. De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen en certificaat.

Opleiders

Naast diverse professionele gastdocenten is Anita Tamming de hoofdtrainer van deze leergang. Ze is jarenlang opleider geweest bij de SchoolvoorCoaching waar ze trainer was om zelfstandige coaches op te leiden. Anita heeft naast coachen en trainen 20 jaar ervaring in yoga als yogadocent in binnen- en buitenland, chakra psychologie (opgeleid door de Amerikaanse chakradeskundige Anodea Judith) en Mindfulness trainer. In deze opleiding geeft ze haar passies aan jou door; yoga en coaching, de verbinding is uniek.

Praktische informatie ‘De Yoga Coach’

Data.

Editie april 2021:

 • Blok 1; 12 en 13 april
 • Blok 2; 10 en 11 mei
 • Blok 3; 31 mei en 1 juni
 • Blok 4; 5 en 6 juli

Tijden: de cursusdagen starten om 10.00 uur en eindigen rond 17.00 uur. Deze opleiding wordt alleen live gegeven. Als het nodig is, verschuiven we de data

Docent: Anita Tamming

Investering:
De kosten voor deelname aan de leergang februari 2021 bedragen € 1.950,- exclusief 21% BTW. Early bird voor 1 februari 2021: een korting van 200,- euro dus 1.750,- exclusief 21% BTW. Dit is inclusief lunches, koffie/thee etc., lesmateriaal, boek. Exclusief eventuele diners, overnachtingen en extra intervisie.

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-11798789.

ONLINE AANMELDEN