'?php if (function_exists ('gtm4wp_the_gtm_tag')) {gtm4wp_the_gtm_tag (); }? '
Selecteer een pagina

Yoga

Yoga kennen we in onze westerse wereld met name van de fysieke kant: de houdingen, de soepelheid die je ermee verkrijgt, maar ook de ademhaling en de ontspanning die erbij horen.

Yoga is van origine meer dan dit, het is een filosofie, een instelling, een levenswijze. Het streven van yogi’s is te komen tot eenzijn, verlichting (samadhi). De houdingen die in een yogales aan bod komen helpen hierbij. Door soepeler en leniger te worden leer je je uithoudingsvermogen uit te bouwen, je energie goed te leiden en kun je lang in de meditatieposities blijven. Dit zijn fundamenten om tot diepgaande meditatie en uiteindelijk samadhi te komen.

Ook als je wellicht niet direct het streven hebt om de verlichting tegemoet te treden, kan yoga veel voor je betekenen, alleen al de ontspanning in een les helpt je prettiger de rest van de dag door. En dat is nog maar het begin!

Yoga is een allesomvattende levenswetenschap, waarvan de oorsprong ligt in India, vele duizenden jaren geleden. Yoga is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling in de wereld, en het omvat zowel lichaam als geest als ziel. Yoga is een samenspel van het bewustzijn van het individu en het algemene bewustzijn. De Oude Yogi’s hadden een diepgaande kennis van de essentiële aard van de mens, en van wat de mens nodig heeft om in harmonie te kunnen leven met zichzelf en met zijn omgeving. Zij zagen het fysieke lichaam als een voertuig, met de geest als zijn bestuurder, de ziel als de ware identiteit van de mens, en actie, emotie en intelligentie als de drie krachten die het lichaam/voertuig drijven. Om deze drie krachten volledig te integreren moeten ze in balans zijn. Rekening houdend met de relatie tussen lichaam en geest, formuleerde de Yogi’s een unieke methode om deze balans te behouden – een methode die alle bewegingen die nodig zijn voor een fysieke gezondheid combineert met de Ademhalingstechnieken en Meditatietechnieken die garant staan voor de gemoedsrust.

Yoga en meditatie beoefen je bij Innerwork in een ontspannen sfeer. We zijn een toegankelijk en laagdrempelig centrum waar iedereen welkom is, zichzelf mag zijn en waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Yoga Innerwork biedt je een veilige omgeving waar je tot jezelf kunt komen en een moment van rust en ontspanning zult ervaren.

Samen met onze yoga docenten willen we je inspireren in het dagelijkse leven rust, balans en gezondheid te vinden. We verzorgen diverse yogalessen met in ons programma o.a. Hatha, Vinyasa, Backpath, Critical Alignment, Yin, Iyengar, Stress Relief en Zwangerschapsyoga.

Ben je nieuwsgierig en wil je met yoga gaan beginnen en de oefeningen op de yogamat gaan ervaren? Dan ben je natuurlijk welkom voor een proefles!