Informatie over yoga voor beginners

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

Informatie over yoga voor beginners

Ik ben beginner, wat nu?
Wanneer je als beginner geïnteresseerd bent in yoga en je zoekt met Google op ‘yoga’, dan openbaart zich een wereld waarvan je het bestaan wellicht niet kende. Waar moet ik nu beginnen? Je hebt waarschijnlijk je eigen redenen waarom je geïnteresseerd bent in yoga, en daar zoek je een geschikte plek en les voor.

Binnen de yogawereld zijn er vele stijlen, stromingen, afgeleiden, lessoorten en docenten die het je lastig kunnen maken een keuze te maken voor een voor jou geschikte les. Zo zijn er diverse yogasoorten zoals: Hatha Yoga, Raya Yoga, Jnana Yoga, Egyptische Yoga, Mantra Yoga, Karma Yoga, Bhakti Yoga, Power Yoga, Iyengar yoga, Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Ananda yoga, Anusara yoga, Dru yoga, Jivamukti yoga en ga zo maar door… De hoofdvorm van de fysieke yoga is nog altijd ‘hatha yoga’.

Zo is er ook ‘Bikram yoga’ of ‘Hot yoga’. Dit zijn yogalessen met een vaste serie asana’s die in een zeer warm gestookte ruimte worden gegeven. Deze lessen zijn voor een zeer specifieke doelgroep. De één zweert erbij en de ander zal het verschrikkelijk vinden. Bikram yoga en Hot yoga in een warme ruimte (met alle geuren die erbij horen…) en de wijze van les geven zal je echt moeten liggen. Wij bij Yogacentrum Innerwork kiezen voor andere vormen.

Op het internet zijn vele beschrijvingen van de verschillende yogavormen te vinden. En zelfs de vormen zoals omschreven, worden door de verschillende docenten dan weer op hun eigen wijze geïnterpreteerd en ook de stijl van lesgeven is bij elke docent weer anders. Kortom, nog meer verwarring…. Kijk op wikipedia voor informatie over yoga.

Bij Yogacentrum Innerwork hebben we gekozen voor een divers rooster met voor elk wat wils waar het gaat om de yogavormen. Daarbij hebben we ook docenten geselecteerd die op een wijze lesgeven die past bij wat voor een yogacentrum we willen zijn. Nuchter, aards, ontspannen, toegankelijk, laagdrempelig en divers. Bij ons zul je dan ook geen abstracte, zweverige benadering vinden. We willen graag een centrum zijn waar je op een veilige, ontspannen wijze de kracht van yoga kunt gaan ervaren.

Met een indeling naar levels willen we een indruk geven hoe ‘zwaar’ een les fysiek zal kunnen zijn. De levels die we hanteren zijn van level 1 t/m 3 waarbij level 1 fysiek de lichtste les is. De lesvormen die we ons centrum verzorgen zijn: Hatha yoga (level 1), Ashtanga/Vinyasa (Easy Flow/Power) yoga (level 2), Vinyasa/Iyengar yoga (level 2/3), Iyengar yoga (level 3) en Backpath yoga (level 2). Daarnaast verzorgen we ook meditatielessen (level 1) met lichte yogaoefeningen.

Het programma wat we je bieden is te bekijken in ons ONLINE LESROOSTER.We organiseren ook regelmatig workshops, vaak op basis van thema’s, waarin je je yogakennis en ervaring verder kunt vergroten.

Voor beginners hebben we een drietal mogelijkheden om kennis te maken met yoga en ons centrum. Je kunt kiezen voor de inleidende Introductiecursus Yoga of volg proefles(sen) yoga / meditatie en maak kennis met ons centrum en ervaar wat we je kunnen bieden.

Wat heb ik nodig voor een les?

Voor een yoga- of meditatieles adviseren we comfortabele kleding waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. Ook een handdoekje kan prettig zijn. We hebben in ons centrum voldoende yogamatten, meditatiekussens etc. beschikbaar voor algemeen gebruik. We adviseren overigens wel op den duur een eigen yogamat of meditatiekussen te gebruiken vanuit het oogpunt van hygiëne. Voor het overige zijn alle benodigdheden aanwezig voor de lessen.

En mochten er toch nog aanvullende vragen zijn dan kun je ons uiteraard altijd even bellen op 023-5444034 of mail ons naar info@www.yogainnerwork.nl.