Zwangerschapsyoga

Kom lekker tot jezelf bij een van de yogalessen.
Schrijf je nu in via het lesrooster.

Dagelijkse lessen in meerdere stijlen van yoga!    >>

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga vormt voor veel aanstaande moeders een rustpunt in drukke tijden. Regelmatig yoga beoefenen voorkomt of vermindert ook veel voorkomende klachten zoals rugpijn, kramp, vermoeidheid, en een hoge of lage bloeddruk.

Ben je zwanger (vanaf 14 weken) en wil je met vertrouwen naar je bevalling toe groeien? Volg dan zwangerschapsyoga! Door zwangerschapsyoga leer je bewust met alle veranderingen om te gaan en contact te leggen met jezelf en je kindje. De oefeningen die we doen zijn gericht op het soepel en sterk maken van je lichaam, als voorbereiding op de bevalling. We werken aan het vergroten van zelfvertrouwen en intuïtie. De ademhalingsoefeningen en meditaties helpen bij eventuele stress en zorgelijke gedachten. Ook leren we specifieke ademhalingstechnieken en houdingen voor tijdens de bevalling.

Zwangerschapsyoga lessen

Zwanger zijn is een prachtige en intense ervaring, en brengt veel veranderingen met zich mee. Op fysiek vlak verweken de hormonen de gewrichtsbanden, de hoeveelheid bloed in je lijf neemt toe, en organen worden zwaarder belast omdat die ook de afvalstoffen van je baby moeten verwerken. Op emotioneel en mentaal vlak maken jij en je partner ook veel mee. Je bent bezig om je kindje een plek te geven in jezelf en je leven.

Je voorbereiden op je bevalling is uitdagend, omdat het een unieke ervaring is. Door zwangerschapsyoga leer je te vertrouwen op je lichaam, je innerlijke kracht en beoefen je ontspanning en overgave. Zo kun je de bevalling beter ondergaan. En iedereen kan meedoen aan de lessen omdat je de oefeningen doet op je eigen niveau. Je hoeft dus geen yoga-ervaring te hebben of lenig te zijn.

Zwangerschapsyoga partnerlessen

Tijdens de partnerlessen zwangerschapsyoga, die elke zes weken plaatsvinden, leert je partner je te ondersteunen tijdens de bevalling. Dit kan bijvoorbeeld door massage en het helpen met ademen. We bespreken en oefenen ook verschillende bevallingshoudingen.

Onze docenten geven met veel enthousiasme en betrokkenheid zwangerschapsyoga. Zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere aanstaande moeder. De cursus kun je bij voorkeur vanaf 14 weken starten.

Een les duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Geniet van je zwangerschap en meld je aan voor zwangerschapsyoga!

 

IEDERE:

  • maandagavond van 19:00 tot 20:30 uur (Annemiek), Helmlaan 64 Haarlem
  • woensdagavond van 19.00 tot 20.15 uur (Claire), Kleverlaan 9B Haarlem

Data komende partnerlessen woensdag Kleverlaan 9: 21 november 2018, 9 januari 2019 en 20 februari 2019.

Docenten: Annemiek Tuinhof de Moed en Claire Heldoorn.

Kosten: zie prijzen.

Locatie: Helmlaan 64 of Kleverlaan 9 'Huis ter Kleef', Haarlem

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 023-5444034.

Klik ZWANGERSCHAPSYOGA om je aan te melden voor een les.